Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter miljardaffären: Telias ordförande tankar aktier

Marie Ehrling, ordförande för Telia. Foto: TT NYHETSBYRÅN
I fredags blev det klart att Telia köper Bonnier Broadcasting, med TV4, för 9,2 miljarder kronor. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Telias ordförande Marie Ehrling har nu köpt Telia-aktier för cirka 400 000 kronor. Foto: TT NYHETSBYRÅN

I fredags blev det klart att Telia köper Bonnier Broadcasting, med flaggskeppet TV4, för 9,2 miljarder kronor. 

Under måndagen köpte telekomjättens ordförande Marie Ehrling Telia-aktier för 394 900 kronor, enligt Finansinspektionens insynsregister.  

I fredags blev det klart att Telia Company köper Bonnier Broadcasting, med TV4, C More och finska MTV, för 9,2 miljarder kronor. 

För att affären ska gå igenom krävs fortfarande att olika konkurrensmyndigheter ger grönt ljus. 

LÄS MER: Telia köper Bonnier Broadcasting

Marie Ehrling köpte aktierna under måndagen

Men en person, med insyn, som verkar se med tillförsikt på framtiden är Telias styrelseordförande Marie Ehrling. 

Under måndagen köpte hon 10 000 aktier för 39,49 kronor styck, till en sammanlagd summa av 394 900 kronor. 

Finansinspektionens insynsregister. Foto: Skärmavbild
Finansinspektionens insynsregister. Foto: Skärmavbild

Affären gjordes på Nasdaq Stockholm och har registrerats vid Finansinspektionens insynsregister. 

Även nyckelpersoner i Bonnier Broadcastings ledning har mycket att tjäna på att affären går i hamn. 

LÄS MER: Mikael Damberg, S, om Telia: ”Kommer granska affären”

Chefer kan få miljonbonus om de stannar

Di TV avslöjade under fredagen att det finns ett belöningsprogram som kan göra vissa chefer till mångmiljonärer om de väljer att stanna kvar när de får nya ägare. 

– Men det är riktigt att det finns, för några personer, ett incitament att stanna tills affären är klar. Men jag kommer inte att gå in på detaljer kring det, men det är ett fåtal personer, berättade Telias vd Johan Dennelind för Jon Åsberg vid Di TV. 

LÄS MER: Här är TV4-cheferna som kan bli mångmiljonärer

Expressen erfar att det handlar om följande chefer: 

Cheferna som kan bli mångmiljonärer

## Casten Almqvist, vd för TV4 sedan 2011 och sedan 2013 vd för hela affärsområdet Bonnier Broadcasting. Tidigare vd för svenska McCann-Erickson och vd för TV3, TV6 och ZTV inom MTG. Tidigare programledare på Radio Stockholm och chef för Spray. Kom till Bonnier 2008, som vd för bland annat Dagens industri. 

## Mathias Berg, i dag operativ chef på Bonnier Broadcasting. Tidigare försäljningsdirektör för Viasat Sverige och marknads- och analyschef för TV3 och TV6, samt affärsutvecklingschef på Airplus TV i Italien. När han 2014 rekryterades som kanaldirektör för TV4 var han chef för danska kabeloperatören YouSee. 

LÄS MER: TV4-profilen om Teliaköpet: "Det är elefanten i rummet"

## Malin Häger, sedan 2015 försäljningsdirektör på Bonnier Broadcasting. Kom till dåvarande TV4-Gruppens försäljningsavdelning 2011 som administrativ chef och change manager och blev kundchef 2014. Tidigare vice vd för mediebyrån Starcom och har bland annat jobbat som tv-chef på IUM, samt på Mediavision, Marketing-Gruppen och TV3.

## Fredrik Arefalk, i dag kanalchef för TV4. Tidigare bland annat producent för ”Farmen” och på produktionsbolaget Strix. Började på Fyran redan 1996 som sommarvikarie som tablåredaktör och plev sedan pressinformatör. Anses internt som en garant för att TV4:s tablå alltid har rätt mix.

## Åsa Sjöberg, sedan 2014 innehållsdirektör på Bonnier Broadcasting. Tv-geniet bakom publiksuccér och en långvägare som blev programdirektör för allmän-tv redan 2017. Började sin tv-karriär 1999 som projektledare och exekutiv producent och blev programchef 2005. Tidigare redaktör och producent på Strix. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!