Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter kritiken – Indiska gör kläderna rymligare

Foto: FOTOGRAFERNA HOLMBERG / TT NYHETSBYRÅN
Björn Dahlgren/Indiska
Foto: Karin Lindahl, vd

Modekedjan Indiskas kommande höstkollektion innehåller fler storlekar än tidigare, rapporterar Market.

– Vi har fått mycket feedback från våra kunder gällande passform, säger Indiskas vd Karin Lindahl till branschtidningen.

Från att ha haft storlek 34 till 36 som standard utökar Indiska spannet från storlek 34 och upp till 50. Dessutom har kläderna fått en rymligare passform för att göra dem mer bekväma.

– Vi har fått mycket feedback från våra kunder gällande passform, framför allt att plaggen har varit trånga. Jag bär själv våra kläder varje dag och har känt mig obekväm i att plagg suttit för tajt över armar och byst, eller känslan att inte kunna ha den storlek som jag vanligtvis bär, säger vd Karin Lindahl i en kommentar till Market. 


LÄS MER: 6 modeller visar upp sina "brister"


Variation av kroppstyper på bilder

Företaget har dessutom omarbetat storleksguiden och de ska använda sig av en större variation av storlekar och kroppstyper i sin bildkommunikation. 

Förra året gick Indiska på knäna förra året och hade inte råd att betala för leveransen av höstkläder efter en dålig sommarförsäljning. Men en satsning 20 trainees utöver den ordinarie personalen har gett resultat och Indiska ser inte samma problem inför den här hösten, enligt marknadschefen Sofie Saberski.

LÄS MER: Kampanjen hyllas för valet av modeller

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!