Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter köttbullarna – Ikea tar tunnbrödsrullen ut i världen

Svenska köttbullar är redan en välinarbetad klassiker på Ikeavaruhus världen över. 

Nu tänker möbeljätten satsa på att göra en annan svensk klassiker världskänd, nämligen tunnbrödrullen, skriver Market. 

Ikea har öppnat en pop up i Malmö i vekan. Det för att testa ett nytt snabbmatskoncept, skriver Market.  

Möbeljätten har länge serverat och stoltserat med svenska köttbullar. Under veckan serverar de en meny som utgår från en annan svensk klassiker – tunnbrödet. 

Nu vill Ikea testa att satsa på enkel mat att äta i farten. 

– Vi ville hitta ett bra koncept som funkar nu när Ikea nu expanderar med mindre butiker inne i städer. Nu testar vi att det även funkar i praktiken, säger Alexander Magnusson, konceptutvecklare på Ikea Food, till Market. 

Populärt med räksallad

Att det blev just tunnbröd har att göra med att Magnusson ville hitta något med svensk anknytning och som är en del av den svenska historien. Enligt honom är människor ute i världen väldigt nyfikna på allt som har med Sverige att göra. 

Brödet serveras med olika innehåll som bland annat kallrökt lax, krämig äggsallad eller vegobullar. Men den svenska klassiska tunnbrödrullen verkar gå hem bäst. 

– Mest populär är den med potatismos, korv och räksallad. För den som inte är bekant med typiskt svenska mattraditioner kan det låta som en något märklig kombination men när man väl smakar blir det kärlek direkt, säger Alexander Magnusson.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!