Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter kaoset – Skatteverket förlänger deklarationstiden

Kaos utanför Skattekontoret i Malmö.Foto: Fritz Schibli
Foto: Fritz Schibli

Skatteverket förlänger möjligheten att pappersdeklarera på kontor runtom i landet efter dagens kökaos. 

– Ja, vi har förståelse för att det kan bli så här eftersom det är första året brevinkasten är stängda, därför har vi utökat möjligheten att lämna in pappersdeklarationen, med en dag, säger Susanne Bronegård vid Skatteverket till SVT.  

När skickade du in din deklaration?

Efter onsdagens deklarationskaos med sista minuten-deklaranter som flockas utanför kontoren förlänger Skatteverket nu tiden för att lämna in pappersdeklarationen med en dag, rapporterar SVT

LÄS MER: Paniktipsen du behöver för din deklaration

Deklaration 2018 – förlänger tidsfrist på grund av stängda brevinkast

– Ja, vi har förståelse för att det kan bli så här eftersom det är första året brevinkasten är stängda, därför har vi utökat möjligheten att lämna in pappersdeklarationen, med en dag. Det betyder att man kan komma tillbaka i morgon och lämna kuvertet på ett besökskontor då istället under kontorstid, om man inte hinner idag. Alltså egentligen en dag försent, men utan att behöva betala förseningsavgift, säger Sudsanne Brogård, talesperson för deklarationsinlämningen på Skatteverket i Örebro, till SVT. 

LÄS MER: Skatteverkets journummer – erbjuder deklarationshjälp

Deklaration 2018 – långa köer

Papperdeklarationen kommer alltså att kunna lämnas in även i morgon torsdag. 

Utanför Skatteverkets kontor på Kungsholmen i Stockholm ringlade sig köerna långa när Expressen TV var på plats.  

Joakim Hansson besökte skattekontoret på Kungsholmen i ett annat ärende och anser inte att det ska behövas brevlådor utanför. Foto: Expressen TV

Väktaren Joakim Hansson besöker kontoret i ett annat ärende och hade ingen förståelse för sista minuten-deklaranterna och tyckte inte att det behövdes några brevlådor utanför kontoren. 

– Nej, det tycker jag inte. Folk har haft bra med tid på sig att deklarera så det är bara att göra det i tid så funkar det, sa han till Expressens reporter Elin Jönsson.  

LÄS MER: Se upp! Nu har brevlådorna för deklaration försvunnit

Skatteverket: "Sista dagen är väl kanske inte att rekommendera" 

Tore Ludwigs, servicehandläggare på Skatteverket, fanns på plats utanför kontoret. 

– Det är väldigt enkelt nu för tiden att deklarera genom elektroniska tjänster. De flesta får en kod på pappersdeklarationen som de kan använda. Mobilt bank ID har de flesta och sista dagen är väl kanske inte att rekommendera ändå. De flesta vill ha sitt skattebeslut och det finns inget särskilt skäl att vänta med den om man inte har några särskilda avdrag eller bilagor. Och då är det kanske inte så mycket mening med att vänta kan man tycka, men ja, man har ju till den här dagen på sig, sa Tore Ludwigs.  

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!