Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter 65 år – Sibas butiker byter namn

Susanne Ehnbåge och Fabian Bengtsson, vd respektive ägare i Netonnet Group.
Netonnet Group omvandlar Sibabutikerna till Netonnet Lagershopar.
Foto: Robin Aron

Netonnet Group skrotar varumärket Siba. 

Samtidigt görs Sibabutikerna om till Netonnet-lagershoppar.

– Detaljhandeln går igenom en digital omställning och kunderna kräver sömlös integration mellan e-handel och butikshandel, säger Fabian Bengtsson, ägare Netonnet Group, i en kommentar.

Det välkända hemelektronikvarumärket Siba går i graven efter 65 år, när Netonnet Group omvandlar Sibabutikerna till Netonnet Lagershopar.

Syftet är att utveckla Netonnets position inom e-handel genom ett kraftigt ökat antal lagershopar.

– Fokus är nu att utveckla och expandera Netonnets framgångsrika varumärke och självbetjäningskoncept, säger Susanne Ehnbåge, vd för Netonnet Group i ett pressmeddelande.


LÄS OCKSÅ: Sista chansen! Snart blir dina sedlar ogiltiga


– Detaljhandeln går igenom en digital omställning och kunderna kräver sömlös integration mellan e-handel och butikshandel, säger Fabian Bengtsson, ägare Netonnet Group, i en kommentar.

Netonnet uppges planera börsnotering

Sedan ett år tillbaka har det funnits uppgifter som att familjen Bengtsson planerar att introducera Netonnet Group på Stockholmsbörsen nästa år.

– Vi förbereder en börsintroduktion, men inga beslut har tagits om tidpunkt, sa Roland Vejdemo, styrelseordförande för Netonnet Group, till Dagens Industri i februari.

Under året kommer Netonnet att få lagershoppar i Östersund, Uddevalla och Stavanger i Norge. Samtidigt ska koncernen starta omvandlingen av Sibabutikerna i Växjö, Västerås, Sundsvall och Svågertorp till lagershoppar. Planen för omvandlingar av övriga Sibabutiker och nya butikslägen ska presenteras senare i år. 

Siba ska omvandlas under nästa år

Under nästa år ska omvandlingen vara helt slutförd. Fram till dess ska verksamheten i befintliga Sibabutiker och på nätet fortsätta som tidigare. Efter det övergår ansvaret för garantier och andra kundåtaganden till Netonnet.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!