Ebba Buschs hemliga möte om huset

Esbjörn Bolin och hans juridiska ombud Per-Hans Berg och Monica Behm på väg till mötet med Ebba Busch i Uppsala på onsdagen.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Ebba Busch deltog på mötet (arkivbild).
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch misslyckades under onsdagen att nå en förlikning med pensionären Esbjörn Bolin i den segdragna husaffären, trots ett flera timmar långt möte.

– Vi har inte nått någon överenskommelse, säger Esbjörn Bolins juridiska ombud Per-Hans Berg.

Under onsdagen var det tänkt att huskonflikten mellan Ebba Busch, 34, och Esbjörn Bolin, 82, skulle få ett slut. De båda parterna och deras juridiska ombud möttes på Nordströms advokatbyrå i Uppsala för att diskutera en förlikning.

Men, trots flera timmars diskussion lyckades parterna inte komma överens.

– Vi diskuterar vidare, säger Esbjörn Bolins juridiska ombud Per-Hans Berg till Expressen efter mötet. 

Per-Hans Berg uppger att man trots dagens långa möte inte lyckats nå någon uppgörelse, men vill i övrigt inte kommentera mötet och parternas diskussioner.

På Expressens fråga om diskussionerna om en förlikning ändå går framåt, svarar han:

– Det går inte bakåt i alla fall.

Ebba Busch och hennes ombud lämnade mötet bakvägen.

– Jag har inga kommentarer, säger ombudet, advokat Katrin Björklund, när Expressen når henne på telefon.

Husbråket har pågått i över 8 månader

Ebba Buschs och Esbjörn Bolins tvist om den gamla trävillan utanför Uppsala har pågått i mer än 8 månader. 

Den 20 augusti ifjol tecknades ett kontrakt om att Esbjörn Bolin skulle sälja sin fastighet till Ebba Busch, som kort därefter betalade in en handpenning på 390000 kronor. Resterade skulle erläggas vid övertagandet den 16 september då köpebrevet skulle undertecknas på Swedbanks kontor inne i Uppsala. 

Men den då 81-årige Esbjörn Bolin dök aldrig upp utan hoppade av försäljningen, varpå han stämdes av Ebba Busch. Målet har sedan dess kantats av åtskilliga turer och domstolen överöses av handlingar.

För närvarande finns hela 98 aktbilagor registrerade hos domstolen i målet från parterna, men även handlingar från tingsrätten. 

När diskussionerna om en förlikning återupptas är oklart. Men, tiden börjar bli knapp. Parterna har två månader på sig att komma överens. Om inte, inleds domstolsförhandlingarna den 25 oktober.

Busch: ”I Sverige kan även sanning vara förtal”

Så sa Ebba Busch när hon skrivit på ett strafföreläggande om grovt förtal i somras.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!