Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ebay köper Tradera

Världens största nätauktionsföretag Ebay köper det svenska nätauktionsföretaget Tradera för 365 miljoner kronor.

- Vi ser affären som ett bevis på att vi har gjort ett bra jobb, säger Traderas vd Jonas Nordlander.

Tradera startades för sju år sedan och har utvecklats till en av de största näthandelsföretagen i landet. Enligt egna uppgifter har man en normal dag 750 000 aktiva auktioner på gång. På Traderas auktionssajt går det att bjuda på allt från gamla pennor till bilar, datorer och allt möjligt annat. Ebay grundades 1995, har 11 000 anställda och finns på 33 marknader. Bolaget har 193 miljoner dagliga användare runt om i världen. Bolaget är noterat på den amerikanska teknikbörsen Nasdaq. Bolaget köpte i höstas IP-telefonibolaget Skype. I Sverige har Ebay funnits i ett år. "Tradera har banat väg för den nätbaserade auktionshandeln i Sverige, Tillsammans kommer vi att kunna leverera den bästa användarupplevelsen", säger Ebays svenske vd Fredrik Åhlberg i ett pressmeddelande.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!