Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Easyjet drar ner kapacitet för att hålla priserna uppe

Foto: SHUTTERSTOCK

Lågprisbolaget Easyjet kommer att dra ned sin kapacitetsökning för 2020.

Det görs för att hålla biljettpriserna uppe och för att hantera efterfrågan, som bedöms som osäker med tanke på den sviktande europeiska tillväxten.

Det skriver Bloomberg News.

Kapacitetsökningen för 2020 bedöms hamna i den lägre delen av det historiska intervallet 3–8 procent. Det skulle innebära en nedgång från den kapacitetsökning på 10 procent som skedde under tolvmånadersperioden fram till 30 september 2019, enligt Easyjet.

Enligt flygbolagets svenske vd Johan Lundgren är bokningsläget för det första halvåret 2020 ”betryggande” och något bättre än vid samma tid förra året.

För räkenskapsåret 2018/19, som avslutades 30 september, blev resultatet före skatt 427 miljoner pund, motsvarande cirka 5,3 miljarder kronor. Omsättningen uppgick till 6,4 miljarder pund, motsvarande 79,7 miljarder kronor.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!