Anders Borgs bolag Economic and Financial Management visar dystra siffror i årsredovisningen för 2017. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSENAnders Borgs bolag Economic and Financial Management visar dystra siffror i årsredovisningen för 2017. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Anders Borgs bolag Economic and Financial Management visar dystra siffror i årsredovisningen för 2017. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Anders Borg startade sitt företag i samband med att han lämnade politiken 2014. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSENAnders Borg startade sitt företag i samband med att han lämnade politiken 2014. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Anders Borg startade sitt företag i samband med att han lämnade politiken 2014. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Dystra siffror för Borg – utdelningen halverad

Publicerad

Den tidigare finansministern Anders Borg startade eget bolag när han lämnade politiken.

Men efter ett turbulent år har företagets utdelning mer än halverats sedan 2016, skriver Dagens industri.

Det är Anders Borgs bolag Economic and Financial Management som nu visar dystra siffror i årsredovisningen för 2017. 

Jämfört med rekordåret 2016, då utdelningen låg på drygt 4,8 miljoner, har den 2017 mer än halverats till endast 2 miljoner kronor, skriver Di.

Även nettoomsättningen sjönk med tio procent. Men tack vare lägre kostnader, bland annat för bolagets enda anställda, är resultatet nästan oförändrat på knappt 6,4 miljoner kronor.

Lämnade uppdrag efter skandalfesten

Företaget startades i samband med att Anders Borg lämnade politiken efter valet 2014. Efter förra sommarens skandalfest har den tidigare finansministern lämnat ett flertal uppdrag, som styrelseposten i Kinnevik och Bima samt rollen som seniorrådgivare åt bankkoncernen Citi.

Efter det har Anders Borg bland annat sökt sig tillbaka till universitetsvärlden, för att skriva klart sin avhandling i nationalekonomi. 

I februari stod det också klart att han fått ett nytt toppjobb, som rådgivare åt det amerikanska teknikföretaget IP Soft. 

LÄS MER: Anders Borgs nya liv efter skandalfesten

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen