Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Doldisarna som är de nya techmiljardärerna

Spotify-grundaren Martin Lorentzon prisas av drottning SIlvia tidigare i år. Han är högst upp på listan över de svenska techmiljardärerna.
Foto: PELLE T NILSSON/SPA
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT NYHETSBYRÅN

Var femte svensk miljardär har skrapat ihop sin förmögenhet inom det vi numera kallar tech – modern teknologi.

Och det har gått fort.

På några få år personerna bakom bolag som Spotify, Skype och Evolution Gaming blivit världsledande samtidigt som inkomsterna strömmat in i hastigheter vi aldrig tidigare sett.

Bland de 20 mest framgångsrika svenskarna inom döljer sig också doldisar med långt större förmögenheter än våra mest kända industriledare eller arvingar till dynastier.

Expressen Premium

Erbjudande: Läs Expressen Premium gratis till Valborg

Detta är ett erbjudande till dig från Expressen Premium. Premium är en tillsvidareprenumeration. Du läser gratis fram till 30 april 2021, därefter betalar du 69 kr/mån. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Här är Systembolagets bästa barolo-viner: ”Kraft & elegans”

Vinexperten tipsar: Flaskor från ett av vinvärldens mest eftertraktade områden

Hånade landslaget söker upprättelse

SVT-experten Anders Blomquist dömde ut Sverige: "På väg att vända"

Så undviker du imman på glasögonen

Bästa råden med munskydden • Det här ska du undvika