Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dokument: Swedbank bröt mot penningtvättslagen

Swedbank fick 42 larm om penningtvätt men polisanmälde inget av dem, skriver Svenska Dagbladet.Foto: TT NYHETSBYRÅN

Swedbanks högriskkunder utlöste 42 larm om penningtvätt hos banken.

Men Swedbank rapporterade inget av dem till polisen.

Det visar ett hemligt dokument från Finansinspektionen som SvD tagit del av.

Svenska Dagbladet avslöjar nu innehållet i en stor utredning om penningtvätt som Finansinspektionen, FI, gjorde mot Swedbank under 2016.

I en skrivelse som skickades till dåvarande vd Birgitte Bonnesen och ordförande Lars Idermark den 23 december det året radar FI upp fem exempel på hur bankens kunder gjort misstänkta överföringar utan att banken reagerat tillräckligt kraftfullt. Alla fem fallen gäller överföringar i Swedbanks svenska verksamhet, skriver SvD.

FI gjorde den preliminära bedömningen att Swedbank hade så dålig kännedom om sina högriskkunder att banken gjorde sig skyldig till brott mot penningtvättslagen.

Enligt SvD skrev FI till Swedbank:

”I 12 av 30 stickprov finner FI att Swedbank har inhämtat begränsat med uppgifter från kunden och att det baserat på befintliga uppgifter inte går att förstå bolagens syfte och art med affärsrelationen samt vad kundens affärsverksamhet egentligen går ut på.”

Fick inga sanktioner

FI:s utredare upptäckte att de 30 högriskkunderna hade utlöst 42 larm om penningtvätt i bankens interna varningssystem. Inget av fallen rapporterades till Finanspolisen av Swedbank.

Utredarna på FI ville varna eller bötfälla Swedbank, rapporterar SvD. Så skedde aldrig. I stället avslutades ärendet med en så kallad slutskrivelse hösten därpå.

Swedbanks kommunikationschefen Gabriel Franke Rodau skriver i en kommentar till SvD:

”Vi arbetar löpande med att förbättra våra processer kopplat till kundkännedom i takt med att regelverken förändras. I det ständigt pågående arbetet är återkopplingen från våra tillsynsmyndigheter en viktig del”.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!