Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

DO: Skrota regeln som stoppar 67-åringarna

- Skrota 67-årsregeln. Den är förlegad och diskriminerande, säger DO Agneta Broberg.
Foto: / OKÄND
Gomorron Sverige-programledaren Marianne Rundström hann säga upp sig innan hon fyllde 67.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Skrota 67-årsregeln – den är diskriminerande.

Diskrimineringsombudsmannen, DO, vänder sig nu till regeringen i hopp om att åldersregeln som stoppar många från att jobba efter 67 år ska rivas upp.

– Vi håller på och förbereder en skrivelse till regeringen, säger DO Agneta Broberg till Expressen.

Skulle du kunna tänka dig att jobba efter 67?

Den för många så förhatliga regeln att arbetsgivaren kan säga upp dig utan motivering när du fyller 67 är i gungning.

Mest uppmärksammat på senare tid har varit en del tv-personligheter som fallit offer för 67-årsregeln. Däribland SVT:s tidigare anställda Claes Elfsberg och Marianne Rundström.


LÄS MER: Elisabeth, 67, slutar inte att jobba: ”Man blir skickligare med åren”


Bland politikerna i den parlamentariskt  sammansatta pensionsgruppen pratar man om att höja gränsen till 69 år. Då handlar det främst av arbetsmarknadspolitiska skäl.

Skrota 67-års regeln - den är diskriminerande

Men nu går diskrimineringsombudsmannen, DO, Agneta Broberg längre. Hon vill skrota åldersspärren helt och hållet. Och då handlar det om inte arbetsmarknadspolitiska skäl utan få bort en diskriminerande regel.


LÄS MER: 100 000-tals svenskar har för låga pensioner 


– Det är viktigt att inte koppla ihop 67-årsregeln med reglerna om pension, säger Agneta Broberg. 

67-års regelns syfte när den infördes var att ge den anställde ett värdigt avslut på arbetslivet, där han eller hon fick sluta utan att arbetsgivaren skulle behöva ta till ''saklig grund'' för att avsluta anställningen. Sedan, efter uppsägningen,  står det arbetsgivaren fritt att ta in den anställda på tidsbegränsande kontrakt.

– Det andra argumentet är att de gamla måste ge plats för de unga på arbetsmarknaden, säger Agneta Broberg.

Hon tycker inte att något av argumenten håller i dag.

– Vi vet att man ofta upplever det som mer kränkande att bli av med jobbet plötsligt en dag på grund av en ålder jämfört att man faktiskt inte längre kan prestera i sitt arbete. Att man hindrar unga stämmer inte. Det visar forskning i flera studier. Äldre konkurrerar inte om samma jobb med den yngre generationen. Det bygger på gamla fördomar. All forskning säger motsatsen.

Agneta Broberg anser att 67-årsregeln inte bara är föråldrad - den är också diskriminerande.

EU–domstolen gett grönt ljus

Men Sverige har grönt ljus för 67-årsregeln sedan den prövades i EU-domstolen. Enligt regeln har en arbetstagare ovillkorlig rätt att arbeta tills det att han eller hon fyller 67 år.  EU-domstolen skrev i ett beslut sommaren 2012 att  särbehandling på grund av ålder inte utgör diskriminering om särbehandlingen motiveras av ett berättigat mål som rör till exempel sysselsättningspolitik.

Domstolen ansåg vidare att 67-årsregeln är berättigad på grund av att den bereder plats på arbetsmarknaden för yngre.


LÄS MER: Kolla listan för din verkliga pensionsålder 


EU-domstolen slog därför fast att  67-årsregeln inte strider mot direktivet om likabehandling i arbetslivet.

– Vi har en tillåten åldersdiskriminering. Men samhället ser annorlunda ut i dag. Arbetslivet och arbetsuppgifterna ser annorlunda ut i dag. Och befolkningen är friskare och lever längre. Det finns många i dag som vill bidra i yrkeslivet långt upp i åldrarna. Det finns flera personer som är uppåt 90 år och arbetar.

Vad ska man då göra?

– Jag tycker att man ska ta bort regeln helt och hållet. Om man tittar på hur diskrimineringslagen är uppbyggd så handlar den om rätten att bli bedömd och bemött utifrån dig själv som individ och dina individuella förutsättningar.

– Det som gör att vi kan behålla 67-årsregeln är att den har bedömts ha ett berättigat syfte. Den har av EU-domstolen bedömts vara tillåten utifrån ett syfte som är berättigat.

Kulturminister Alice Bah Kuhnke får ärendet på sitt bord

Men DO Agneta Broberg säger att  åldersregeln är förlegad och att vi i dag har en annan, mer flexibel arbetsmarknad än förr.

– Vi hade inte den flexibiliteten som vi har i dag.


LÄS MER: Listor för alla kommuner – antal fattigpensionärer på din ort


Hos Diskrimineringsombudsmannen förbereder man nu en skrivelse till regeringen som Agneta Broberg hoppas ska leda till att 67-års regeln skrotas helt.

– Vi håller på och förbereder en skrivelse till regeringen i den här frågan och ber dom tillsätta en utredning för att  titta på möjligheten att ta bort regeln.

Skrivelsen kommer att skickas till kulturdepartementet och då kulturminister Alice Bah Kuhnke eftersom diskrimineringsfrågorna ligger på hennes departement.

– Troligtvis skickar vi in den nästa vecka, säger Agneta Broberg.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!