Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Disney+ höjer priset – så mycket kostar det

I slutet av februari höjs priset från 69 kronor till 89 kronor.
Foto: DADO RUVIC / REUTERS X02714
Disney+ vill nu försöka utmana storspelaren Netflix.
Foto: JENNY KANE / AP TT NYHETSBYRÅN

Disney+ höjer priset med 20 kronor.

Samtidigt vill streamingtjänsten ta upp kampen med giganten Netflix.

– Vårt fokus är att skapa en långsiktigt hållbar affär, säger Disneys Nordenchef Hans van Rijn till Svenska Dagbladet.

Med titlar som Star Wars, Marvel och en rad klassiska barnfilmer har Disney plus tagit sig in på streamingmarknaden i Sverige.

I slutet av februari ska ytterligare 300 av bolagets filmer och serier samlas på tjänsten. Tanken är att plocka hem det som tidigare varit utspritt på andra plattformar, för att själva kunna tjäna pengar på det. I samma veva höjs priset från 69 till 89 kronor.

Särskilt vill man locka den vuxna, kapitalstarka, publiken.

– Våra vuxna tittare har bett om mer vuxet innehåll. Vi tar innehåll från våra fantastiska studios, som tidigare varit utlicensierat på olika håll, och samlar för första gången allt på en plattform, säger Hans van Rijn till SvD.

Disney+ har 95 miljoner användare

Under pandemin har sträckkollandet på tv-serier nått nya nivåer för många. Streamingmarknaden går också starkt – Netflix ökade med 37 miljoner betalande kunder i fjol.

Med sina 204 miljoner prenumeranter är tjänsten klart störst. Ett år efter lansering är motsvarande siffra för Disney+ 95 miljoner.

Hur det egentligen går för bolaget är dock hemligt.

– Det är dyrt att verka inom streaming, vilket många andra spelare på marknaden har känt av. Vårt fokus är att skapa en långsiktigt hållbar affär och vi är på god väg att göra det, säger Hans van Rijn till SvD.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!