Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Direktören la upp 300 000 kronor - fick lyxbilen tillbaka

Här har direktören precis stoppats för fortkörning av polisen.Foto: POLISEN
Ferrarin hamnade i Kronofogdens garage eftersom direktören inte betalt en skatteskuld på 300 000 kronor.Foto: KRONOFOGDEN

Sveriges dyraste fortkörning har fått sitt avslut.

Närmare 300 000 kronor är inbetalt.

Direktören bakom fortkörningen har nu också fått tillbaka flickvännens lyxbil - en Ferrari värderad till mer än en miljon.

– Det här var en läxa för mig, säger mannen som dock blev av med körkortet.

Den 35-årige direktören, som sedan lång tid tillbaka är mantalsskriven utomlands, tillhör dock de personer som Skatteverket haft synpunkter på vilket resulterat i skattedomar.

Men mannen har vägrat att betala och hävdat att Skatteverket förföljt honom. Skulderna växte och låg snart på drygt en halv miljoner kronor.

Kronofogdens försök att driva in skulderna har varit förgäves.

I Sverige är direktörens flickvän registrerad som vd för den svenska grenen av hans företagsimperium.  Hon är även formell ägare till en lyxbil, en Ferrari 458 Coupé  värderad till 1,3 miljoner kronor, som rullar på vägarna.

Polisen tog körkortet

Men den svarta Ferrarin blev hans fall när det gällde skatteskulden.

Expressen kunde i förra veckan berätta hur direktörens fortkörning med lyxbilen i Stockholm inte bara slutade med att polisen tog mannens körkort för att han körde 111 km/timmen på en 80-sträcka. Ferrarin bogserades också bort, beslagtagen av Kronofogden, eftersom direktören ansågs vara den verklige ägaren och bilen bara var skenskriven på flickvännen.

Ferrarin, bordfraktad på order av Kronofogden.Foto: KRONOFOGDEN
Foto: KRONOFOGDEN

Lyxbilen skulle säjas på exekutiv auktion om inte direktören lyckades få fram pengar till skatteskulden som låg på knappt 300 000 kronor.  Resterade 200 000 kronor var redan avskrivna eftersom man inte lyckats spåra några pengar kopplade till direktören innan den skulden blev preskriberad.

Riskerade få lyxbilen såld

Direktörens alla argument att han bara var ute på en biltur med flickvännens lyxbil köptes inte av myndigheterna. Betala skulden eller få bilen såld var det besked han fick från Kronofogden.

Och häromdagen fanns pengarna på Kronofogdens konto och bilen kunde rulla ut ur Kronofogdens garage.

– Skulden till Kronofogden är betald, säger direktören och tycker att Kronofogden skötte det hela proffsigt och pedagogiskt. Det var schysst och bra.

”Du ska inte fly”

Direktören, som legat i fejd med Skatteverket, ångrar att han stoppade huvudet i sanden.

– Du ska inte fly, du ska inte gömma dig. Om du tycker att du blivit orättvist behandlad ska du överlaga. Anledningen att skatteskulden var kvar berodde på att Skatteverket behandlade mig illa, säger direktören.

Hur fick du fram pengarna?

– Det vill jag inte säga. Men det betalades på ett riktigt sätt.

Får flickvännen köra dig nu eftersom du inte hr något körkort? Eller är det SL-kort som gäller?

– Jag stannar bara i landet några veckor. Sedan åker jag hem. Men jag är skuldfri efter den här fortkörningen. På sätt och vis var det bra att det hände. Jag har sabbat så mycket för mig själv i onödan på grund av det här så kallade kriget mot Skatteverket.

Mannen säger att han nu planerar för att flytta tillbaka till Sverige igen.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!