Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Din man kan inte tvinga dig att skriva på äktenskapsförord”

Foto: M-magasin
Birgitta Piper är ekonomijournalist på tidningen M-magasin. Här svarar hon på en fråga om äktenskapsförord från en kvinnlig läsare.

De har varit gifta i fyra år. Hon har omskolat sig, han har jobbat och tjänar bra, och har lagt undan sparpengar till sig själv. Hon har inga pengar kvar efter studierna, men har gott hopp om att börja jobba nu när utbildningen är klar. Samtidigt har mannen blivit erbjuden att köpa aktier i företaget han är anställd vid.

Då vill han att kvinnan skriver på ett äktenskapsförord.

”Det känns som det är en rik och en fattig som delar liv, och att det bara blir värre när han 'öronmärker' sina sparpengar”, skriver kvinnan i ett brev till ekonomijournalisten Birgitta Piper.

Här kan du läsa hela hennes fråga, och Birgittas svar om vad som gäller i ett äktenskap.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i två veckor

Läs alla artiklar gratis i två veckor, därefter är priset 79 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Just nu får du din lokala nyhetssajt på köpet i två månader. Följ länken i din orderbekräftelse för att ta del av erbjudandet!

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

MP:s anklagelse: C sprider lögner om språkrören

C:s och MP:s irritation – mot varandra • Inifrån striden om skogen och strandskyddet

Ulrica Messings nya liv efter privata åren

Lämnade offentligheten efter 17 år i riksdagen • Blir landshövding

Resa till Thailand: Detta gäller för dig som turist

Senaste coronasiffrorna och alla nya karantänregler