Nu kommer flera nya rykten om den kommande Iphone-modellen.Nu kommer flera nya rykten om den kommande Iphone-modellen.
Nu kommer flera nya rykten om den kommande Iphone-modellen.
Bland annat väntas en stor designförändring av kameran, rapporterar sajten Macrumors. Foto: Nati HarnikBland annat väntas en stor designförändring av kameran, rapporterar sajten Macrumors. Foto: Nati Harnik
Bland annat väntas en stor designförändring av kameran, rapporterar sajten Macrumors. Foto: Nati Harnik

Det här försvinner på din nya Iphone

Publicerad

Nu kommer flera nya rykten om den kommande Iphone-modellen.

Bland annat väntas en stor designförändring av kameran, rapporterar sajten Macrumors.

Trots att Apples nya Iphone 7 inte väntas förrän i september har ryktena redan börjat sippra ut kring förändringarna som kommer till telefonen.

Macrumors citerar en källa som "tidigare berättat trovärdig information", och avslöjar att designen av Iphone 7 kommer vara i stort sett identisk med föregångaren Iphone 6.

Men några mindre – men ack så betydelsefulla – förändringar kommer att göras i designen, skriver sajten.

Bland annat kommer kameralinsen att göras om. Den kommer att bli smalare. På så sätt hoppas Apple kunna få bort den lilla förhöjning som finns på Iphone 6, där kameralinsen buktar upp och är högre än telefonen i övrigt.

 

LÄS OCKSÅ: Hörlurarna kan slopas med nästa Iphone

"Betydelsefull förändring"

Den andra förändringen som Macrumors rapporterar om är att antennbandet, som nu löper över baksidan, kommer att försvinna.

"Det möjliggör ett renare, 'metalligt', utseende på baksidan", skriver Macrumors.

Sajten skriver att det ännu är oklart om Iphone 7 i sin helhet kommer att bli smalare än sin föregångare, men att en sådan förändring i sådana fall kommer att vara mycket liten.

"Många användare kommer med stor sannolikhet tycka att den jämnare kameran kommer att vara en betydelsefull förbättring, även om de andra måtten är densamma", skriver Macrumors.

 

LÄS OCKSÅ: Ny Iphone-bugg får din mobil att dö

Kan sakna hörlursuttag

Tidigare har det rapporterats om att Iphone 7 kan komma att sakna ett hörlursuttag. I stället vill man troligtvis använda sig av trådlösa alternativ för hörlurar, enligt obekräftade uppgifter tidigare i år.

Att slopa uttaget hade inneburit att samtliga trådbundna hörlurar som i dag finns på marknaden inte hade gått att använda tillsammans med den populära telefonmodellen.

Syftet med förändringen ska vara att göra telefonen smalare.

 

LÄS OCKSÅ: Polisen varnar för Iphone-bedragare

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen