De vinner mest på nya jobbskatteavdraget

Publicerad
Uppdaterad
Tjänar du över 33 000 kronor i månaden?
Då är du dubbel vinnare på det femte jobbskatteavdraget.
Men alla som jobbar får mer i plånboken från och med nästa år, skriver TT.
I vårbudgeten lovar regeringen ett femte steg i jobbskatteavdraget.
För ett vårdbiträde som tjänar 23 200 kronor i månaden innebär det sänkt skatt med 189 kronor, enligt finansdepartementets beräkningar, skriver TT. Om steg ett till och med fem räknas ihop innebär det en sänkning med 1 754 kronor i månaden.
- För de flesta, i de vanligaste inkomstlägena, handlar det om en hundralapp i månaden, säger Ylva Yngveson, chef för Swedbanks Institut för Privatekonomi till TT.

Brytpunkten höjs

Färre kommer också behöva betala statlig skatt. Tidigare har alla som tjänat över 33 000 kronor i månaden betalat den. Nu höjs brytpunkten till 35 600 kronor i stället, skriver TT vidare.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen