Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”De med äldre pengar tycker att det går fort för de nyrika”

Bathina Philipson är född Bathina Busyna El Soudi och kommer från en palestinsk familj, som flydde från Syrien till Sverige när hon var liten.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

På Strandvägen kallas hon ”Östermalms integrationsprojekt”.

Societetsdrottningen Bathina Philipson föddes i Syrien, växte upp med åtta syskon i en förort till Uppsala och gjorde en enorm klassresa när hon gifte sig med kungens bästa vän, mångmiljonären Aje Philipson. 

– Jag älskar dem som det har gått ekonomiskt bra för och som brinner för minoritetsgrupper och för de i samhället som inte har det lika bra.

Hon pratar gärna om ”sossen” som bor i henne, men blev förbannad när hennes man sa upp båtplatsen på den Kungliga Motorbåtsklubben vid Nybroviken strax nedanför deras lyxiga våning.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “Starta premium – 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Nybörjaraktierna som ger dig en raketstart på börsen

8 värdefulla råd • Så växer 500 kronor till 600 000

Inger, 62, lurad på flera miljoner av bedragare

Har skulder på 3,6 miljoner: ”Manipulerad” • Polisen: ”Fruktansvärt”

Maire, 75, redo att gifta sig i Gambia – för fjärde gången

Skiljer sig från 37 år yngre maken • ”En kvinna behöver kärlek och närhet”