Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

David, 29, fick miljoner i coronastöd – köpte Lamborghini

David T. Hines har mottagit 3,9 miljoner dollar i statligt coronastöd.Foto: Miami-Dade County Corrections and Rehabili / (Miami-Dade County Corrections and Rehabilitation
Hines har bland annat köpt en Lamborghini Huracan för stödpengarna, liknande den på bilden.Foto: JEFF GILBERT/SHUTTERSTOCK / JEFF GILBERT/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Miami-bon David T. Hines, 29, har mottagit 3,9 miljoner dollar i statligt coronastöd. 

Nu står han åtalad för bedrägeri – efter att det uppdagats att han bränt pengarna på lyxkonsumtion. 

David T. Hines greps i förra veckan misstänkt för att ha lurat till sig stora belopp ur det amerikanska coronastödpaketet. Hines står åtalad för att uppgett felaktiga uppgifter när han ansökte om 13,5 miljoner dollar ur Paycheck protection program, meddelar det amerikanska justitiedepartementet. 

Hines ansökte om pengar för flera företags räkning och ska enligt åtalet ha blåst upp företagens löneutgifter för att få ut så mycket som möjligt ur stödpaket.

3,9 miljoner dollar, motsvarande 34 miljoner kronor, hade betalats ut Hines när det misstänkta bedrägeriet uppdagades. 

Köpte Lamborghini

Men i stället för att täcka de påstådda lönekostnaderna ska David T. Hines börjat lyxkonsumera i några av Miamis mer exklusiva butiker. Han har bland annat köpt en ny Lamborghini Huracan Evo för 318 497 dollar, cirka 2,8 miljoner kronor, köpt juveler och checkat in på de lyxiga hotellen Setai och Fontainebleau på Miami beach. 

Amerikanska myndigheter har tagit den nyköpta bilen i beslag och lyckats säkra 3,4 miljoner av de utbetalade pengarna på bankkonton knutna till Hines. 

Försvarsadvokaten Chad Piutrowski uppger för AP att Hines är en legitim entreprenör som är angelägen om att ge sin version av det inträffade. 

David T. Hines är släppt mot borgen på 100 000 dollar. 

Det är inte första gången en Lamborghini skapar problem för Hines. Så sent som 2018 greps han efter att ha anklagat sin dåvarande flickvän för att ha stulit hans Lamborghini. 

När polisen hittade bilen vägrade Hines att samarbeta och försökte i stället att fly vilket resulterade i ett åtal för våldsamt motstånd,  enligt Local 10 News.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!