Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Daniel Barr blir ny chef för Pensionsmyndigheten

Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Regeringen har utsett Daniel Barr till ny generaldirektör för Pensionsmyndigheten. Han är i dag chef inom försäkringsbolaget Folksam och kommer att börja på nya jobbet den 15 oktober.

"Pensionsmyndigheten är en viktig samhällsekonomisk aktör och har stor betydelse för de allra flesta svenskar inför försörjningen på ålderdomen. Det är med stor ödmjukhet jag tar på mig detta uppdrag", säger Daniel Barr, enligt ett pressmeddelande.

Barr har tidigare erfarenhet från att arbeta med det allmänna pensionssystemet från bland annat Regeringskansliet, Sjunde AP-fonden och Premiepensionsmyndigheten.

 

LÄS MER: 130 000 berörs av pensionsförändringen 

 

"Daniel Barr får som generaldirektör ett tydligt uppdrag i att stärka Pensionsmyndigheten. Det pågår nu ett omfattande arbete för att utveckla pensionssystemet för högre pensioner och att städa upp samt göra om premiepensionssystemet", säger socialminister Annika Strandhäll.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!