Cristina Stenbeck Foto: LISA MATTISSON EXPCristina Stenbeck Foto: LISA MATTISSON EXP
Cristina Stenbeck Foto: LISA MATTISSON EXP
Tio procent av bolaget ägs i dag av Spotifys ena grundare och vd Daniel Ek Foto: JANERIK HENRIKSSON / TTTio procent av bolaget ägs i dag av Spotifys ena grundare och vd Daniel Ek Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Tio procent av bolaget ägs i dag av Spotifys ena grundare och vd Daniel Ek Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Cristina Stenbeck till Spotifys styrelse

Publicerad

Inför börsnoteringen utökar Spotify sin styrelse med fyra nya tillskott.

Bland dessa finns Cristina Stenbeck, rapporterar Dagens Industri.

Nyligen bekräftade streamingjätten Spotify att de förbereder en börsnotering i New York.

De har anlitat investmentbankerna Morgan Stanley, Goldman Sachs och Allen & Co som rådgivare, och noteringen kan ske med en värdering upp mot 113 miljarder kronor.

Cristina Stenbeck till Spotify

Inför börsnoteringen utökas styrelsen hos Spotify med fyra nya personer. 

Dessa är Walt Disneys förre operativa chef Tom Staggs, Shishir Mehrotra från Youtube, en toppchef från elbilsföretaget Next EV, samt Kinneviks storägare Cristina Stenbeck.

Cristina Stenbeck satt som ordförande i Kinnevik från 2007, men avgick från den posten under 2016. I ett pressmeddelande meddelade hon då att hon fortsatt skulle vara en aktiv ägare i Kinnevik.

 

LÄS MER: Spotify bekräftar – är på väg mot börsen 

 

28  miljoner betalande kunder

Vid slutet av 2014 använde 60 miljoner personer Spotify, en siffra som i slutet av 2015 hade ökat till 89 miljoner. Av dessa är 28 miljoner betalande kunder.

Tio procent av bolaget ägs i dag av Spotifys ena grundare och vd Daniel Ek, rapporterar Dagens Industri.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen