Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Cristina Stenbeck investerar i underkläder

Foto: LISA MATTISSON EXP / LISA MATTISSON EXP
Faye Flensburg och Felicia Lönnqvist grundade Lace Laboratory.

Finanskvinnan Cristina Stenbeck fortsätter att investera i kvinnliga entreprenörer med smak för flärd och e-handel.

Nu går hon in med riskkapital i ett bolag som säljer spetstrosor.

– Sanna och jag tycker att det är väldigt roligt att kunna stötta två entreprenörer i deras ambition, säger Cristina Stenbeck som fått med sig Babyshops grundare och Kinneviksledamoten Susanna Campbell i investeringsrundan.

Lace Laboratory är en start up, grundad 2018 av Faye Flensburg och Felicia Lönnqvist. Affärsidén är att ta fram ”snygga och sköna underkläder av kvinnor för kvinnor, som passar alla kroppar”.

Underkläderna säljs via företagets hemsida samt på NK och Stockholm och Göteborg.

Att företaget jobbar med e-handel torde tilltala Cristina Stenbeck, bland annat ordförande i europeiska online-jätten Zalando.

”Hoppas bidra med erfarenheter”

– Sanna och jag tycker att det är väldigt roligt att kunna stötta två entreprenörer i deras ambition, att erbjuda högkvalitativa och prisvärda produkter för kvinnor världen över. Vi hoppas att kunna bidra med våra gemensamma erfarenheter från DTC-segmentet och inom internationell expansion, säger Cristina Stenbeck i en kommentar.

Affärskvinnan Susanna Campbell är ordförande i Babyshop och valdes nyligen in i Kinneviks styrelse.Foto: SAMUEL UNÉUS

Stenbeck går in med riskkapital, oklart hur mycket, när Lace Laboratory nu planerar att expandera internationellt. Flera tunga investerare uppges vara med i rundan, utöver Stenbeck även Susanna Campbell som är ordförande i stora barnklädesbutiken på nätet, Babyshop. Campbell är även nyligen invald styrelseledamot i Kinnevik.

– För några år sedan var jag på ett seminarium och lyssnade på Cristina första gången. Jag blev redan då väldigt inspirerad av henne och hennes koppling och kunskap inom fashiontech-branschen. Jag försökte då komma i kontakt med henne, men det dröjde ända fram till i våras då jag, höggravid, träffade henne av en slump och frågade om ett möte, och på den vägen är det.., säger Faye Flensburg, grundare och vd på Lace Laboratory. Hon tillägger:

– Vi är verkligen superstolta att få med både Cristina och Sanna på vår resa med Lace Laboratory. De är två av Sveriges mest erfarna kvinnliga bolagsbyggare inom e-handel och konsumentvaror. Vi hade inte kunnat drömma om en bättre match! 

Investerar i streetwearbolag

Cristina Stenbeck har sedan hon lämnade styrelsen i Kinnevik tidigare i år hittat flera projekt där hon gått in med riskkapital.

Hon gick in i bolaget Sniph som erbjuder en prenumerationstjänst på parfym. Bolaget drivs av entreprenörerna Tara Derakshan och Lisa Kjellqvist.

Nyligen avslöjades också att Cristina Stenbeck investerat 18 miljoner kronor i streetwearbolaget Caliroots. Stenbeck har även investerat i svenska elsparkcykelaktören Voi och i Babyshop.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!