Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Com Hem och Boxer i nytt avtal med Discovery

Com Hems tittare gick miste om Sveriges VM-kvalmatch mot Vitryssland.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Breaking News med Filip och Fredrik, ett av programmen som Com Hem tittarna gått miste om under tv-bråket.Foto: JOHAN HALSIUS / JOHAN HALSIUS 2011

Tv-bråket är över.

Com Hem och Boxer har tecknat nytt avtal med Discovery, skriver Com Hem i ett pressmeddelande. 

– Vi ber våra kunder om ursäkt för att de har drabbats av vår och Discoverys oförmåga att komma överens, säger Com Hems vd Anders Nilsson i pressmeddelandet.

Sedan den 1 september har Com Hem och Boxer inte haft rätten att visa Discovery Networks kanaler.

Detta beror på att avtalet mellan parterna gått ut, och ledde till att runt 4,5 miljoner svenska kunder inte kunde se någon av Discoverys kanaler.

Men nu har man alltså tecknat ett nytt avtal. 

Com Hem ber kunderna om ursäkt

I ett pressmeddelande ber Anders Nilsson, vd på Com Hem, sina kunder om ursäkt. Han tackar också för kundernas tålamod under tiden de inte haft avtal med Discovery.

 

LÄS MER: Konflikten mellan Comhem och Discovery Networks

 

– Det var första gången under Com Hems mer än 30 åriga historia som vi drabbats av en sådan här konflikt. Naturligtvis kommer vi att göra vad vi kan för att undvika att hamna i en liknande situation igen och vi beklagar att det tog så lång tid att nå en lösning som var bra för våra kunder, säger Anders Nilsson i pressmeddelandet.

Stort tittartapp för Discovery 

Kanalerna som nu kommer tillbaka är Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Discoverykanalerna, Animal Planet, Eurosport 1 & 2, samt TLC. 

– Det börjar gälla från och med nu, säger Fredrik Hallstan, presschef för Com Hem/Boxer. 

Enligt honom börjar avtalet gälla för Boxer-kunder under morgondagen och för Com Hem nu under kvällen. 

Under gårdagen gjorde Dagens Media en undersökning som visade att Discovery som mest tappat totalt 145 000 tittare jämfört med vecka 36 i föregående år. För Kanal 5 innebar det ett tittartapp på 50 procent i huvudmålgruppen 15-44 år, enligt Dan Panas, presschef på Discovery.

Beskedet väcker reaktioner

– Vi är glada över att ha nått fram till ett avtal med ComHem/Boxer under de senaste timmarna. Det här avtalet är bra för oss, för svensk innehållsindustri och för ComHem/Boxer – men framför allt är det bra för tittarna, säger Henriette Zeuchner, vd för Discovery Networks Sweden i ett pressmeddelande.

Beskedet har väckt reaktioner på sociala medier. Bland annat skriver programledaren och kanal 5-profilen Fredrik Wikingsson på Instagram:

https://www.instagram.com/p/BY_WBXhFtGh/?hl=en&taken-by=fwikingsson
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!