Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Cloetta-chefer har släppts från häktet

De två chefer inom Cloetta-koncernen som anhölls på tisdagen misstänkta för insiderbrott har släppts.

Det meddelar Ekobrottsmyndigheten.

"Misstankarna om insiderbrott kvarstår, förundersökning fortsätter", skriver man på Twitter.

https://twitter.com/Ekobrottsmyndig/status/918027534347972608

Det var på tisdagen som Ekobrottsmyndigheten slog till mot flera nyckelpersoner inom godistillverkaren Cloetta.

Utöver frihetsberövandena genomfördes flera  razzior och bland annat datorer, mobiltelefoner och dokument togs i beslag. Razziorna har ett samband till de gripna personerna. 

Bakgrunden till aktionen är att flera nyckelpersoner inom godstillverkaren sålde aktier en kort tid innan bolaget gick ut med en så kallad vinstvarning den 14 september.  Klockan 13.15 den dagen skickade bolaget ut ett meddelande om att resultatet för det tredje kvartalet skulle blir 40–50 miljoner lägre jämfört med förgående år. 

Aktien föll efter vinstvarningen

Direkt efter vinstvarningen den 14 september föll aktien med flera procent. När meddelandet  kom kostade en aktie 30,80 kronor, men dök direkt och betalades till 27,60 när börsen stängde.

Cloetta uppger på tisdagen att bolaget fått information om att det inletts en förundersökning mot ett antal personer och att det förekommit frihetsberövanden.

– Cloetta kommer att samarbeta fullt ut med Ekobrottsmyndigheten i förundersökningen. Cloetta har tidigare, på eget initiativ, genom Advokatfirman Cederquist genomfört en utredning av aktieförsäljningarna, skrev man i ett pressmeddelande på tisdagen.

LÄS MER: Misstänkta insiderbrott på Cloetta 

NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!