Cloetta-chefer har släppts från häktet

Publicerad

De två chefer inom Cloetta-koncernen som anhölls på tisdagen misstänkta för insiderbrott har släppts.

Det meddelar Ekobrottsmyndigheten.

"Misstankarna om insiderbrott kvarstår, förundersökning fortsätter", skriver man på Twitter.

https://twitter.com/Ekobrottsmyndig/status/918027534347972608

Det var på tisdagen som Ekobrottsmyndigheten slog till mot flera nyckelpersoner inom godistillverkaren Cloetta.

Utöver frihetsberövandena genomfördes flera  razzior och bland annat datorer, mobiltelefoner och dokument togs i beslag. Razziorna har ett samband till de gripna personerna. 

Bakgrunden till aktionen är att flera nyckelpersoner inom godstillverkaren sålde aktier en kort tid innan bolaget gick ut med en så kallad vinstvarning den 14 september.  Klockan 13.15 den dagen skickade bolaget ut ett meddelande om att resultatet för det tredje kvartalet skulle blir 40–50 miljoner lägre jämfört med förgående år. 

Aktien föll efter vinstvarningen

Direkt efter vinstvarningen den 14 september föll aktien med flera procent. När meddelandet  kom kostade en aktie 30,80 kronor, men dök direkt och betalades till 27,60 när börsen stängde.

Cloetta uppger på tisdagen att bolaget fått information om att det inletts en förundersökning mot ett antal personer och att det förekommit frihetsberövanden.

– Cloetta kommer att samarbeta fullt ut med Ekobrottsmyndigheten i förundersökningen. Cloetta har tidigare, på eget initiativ, genom Advokatfirman Cederquist genomfört en utredning av aktieförsäljningarna, skrev man i ett pressmeddelande på tisdagen.

LÄS MER: Misstänkta insiderbrott på Cloetta 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen