Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Clas Ohlsons Lotta Lyrå tar över skogsägarjätten

Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Clas Ohlsons avgående vd Lotta Lyrå blir ny vd för skogsägarföreningen Södra, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Det är tråkigt att börsen tappar en av sina bättre vd:ar, säger Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg & Partners.

Södras ordförande Lena Ek skriver i ett pressmeddelande i dag:

– Jag är mycket stolt över att kunna presentera Lotta Lyrå som ny vd och koncernchef. Hon har helt rätt kompetens och profil för att utveckla Södra inom ramen för den nya koncernstrategi som tagits fram. Med en bakgrund inom Södra och med skoglig och industriell erfarenhet har hon en förståelse för utvecklingskraften inom familjeskogsbruket och den innovationsdrivna kultur som finns inom koncernen.

Det var efter tre år som Lotta Lyrå, vd och koncernchef, bestämde sig för att lämna Clas Ohlson.

Det meddelade bolaget på torsdagen.

Sveriges största skogsägarförening

– Jag kan inte nog understryka vilken bra tid jag haft på Clas Ohlson. Jag är väldigt stolt över den förändringsresa som vi genomfört och är tacksam över att varje dag få arbeta med så varma och kompetenta medarbetare, säger Lotta Lyrå i en kommentar.

Lotta Lyrå stannar hos prylkedjan till 4 december och styrelsen ska nu påbörja processen för att rekrytera en ny vd och koncernchef.

Södra Skogsägarna grundades 1938 och är Sveriges största skogsägarförening med fler än 52 000 skogsägare som medlemmar.

– Jag är glad och hedrad över att ha fått möjligheten att, tillsammans med Södras medlemmar, medarbetare, kunder och entreprenörer vårda och vidareutveckla Södra för framtiden, säger tillträdande vd:n i en kommentar.

”Få klarar att bromsa och gasa”

Joakim Bornold, sparekonom:

– Lotta har gjort ett väldigt bra jobb på Clas Ohlsson där man stått inför stora utmaningar. Att både gasa och bromsa är få ledare som klarar av men Lotta har gjort det på ett utmärkt sätt. Södra är en anonym jätte i svenskt näringsliv i en bransch där hennes mod och handlingskraft lär komma väl till nytta.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!