Clas Ohlsons sparpaket – 200 kan tvingas sluta

Lota Lyrå.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Clas Ohlson gör sig av med upp mot 200 medarbetare.

– Digitaliseringen driver förändring i hela samhället, och detaljhandeln är inget undantag, säger Lotta Lyrå, vd och koncernchef på Clas Ohlson.

Clas Ohlson tar nästa steg i implementeringen av åtgärdsprogrammet kallat CO100+.

Totalt beräknas 150–200 tjänster att beröras av omställningen, primärt vid bolagets huvudkontor samt distributionscentral i Insjön.

Som kommunicerats förväntas åtgärdsprogrammet reducera bolagets årliga kostnader med 200–250 miljoner kronor från och med verksamhetsåret 2020/21.

– Vi har redan tagit flera steg för att komma närmare kunden och nästa steg är att ändra vår kompetensmix för att ytterligare ta tillvara på de möjligheter som finns. Vi behöver också arbeta på nya sätt för att uppnå en kostnadsnivå som gör att vi kan fortsätta växa på en alltmer konkurrensutsatt marknad, säger Lotta Lyrå, vd och koncernchef på Clas Ohlson.Avslutas under 2020

Övertalighet liksom naturliga avgångar, omplaceringar och outsourcinglösningar kommer att diskuteras i förhandlingar med de fackliga organisationerna som inleds inom de närmaste veckorna.

Processen kommer att ske i flera steg där en första driftsinskränkning planeras till våren 2019 och där hela processen beräknas vara avslutad i början av år 2020, meddelar Clas Ohlson i dag.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!