Populära matvarukedjan City gross överger tidigare policyn att bara sälja svenskt kött. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGPopulära matvarukedjan City gross överger tidigare policyn att bara sälja svenskt kött. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Populära matvarukedjan City gross överger tidigare policyn att bara sälja svenskt kött. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Nu ska kunderna lära sig att också äta kött från bland annat Brasilien och Irland – något som väckt starka reaktioner. Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCKNu ska kunderna lära sig att också äta kött från bland annat Brasilien och Irland – något som väckt starka reaktioner. Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Nu ska kunderna lära sig att också äta kött från bland annat Brasilien och Irland – något som väckt starka reaktioner. Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

City gross överger policy - börjar sälja importerat kött

Publicerad

Populära matvarukedjan City gross överger tidigare policyn att bara sälja svenskt kött.
Nu ska kunderna lära sig att också äta kött från bland annat Brasilien och Irland – något som väckt starka reaktioner.

Men Michael Riedel, affärsområdeschef på Bergendahls food, menar att ändringen är önskad.

– Vi har haft kunder som efterfrågat den förändring som vi nu gör, säger han.

 

City gross meddelar beslutet på sin hemsida. Som skäl till att överge sin tidigare princip att bara sälja svenskt kött för att i stället också komplettera utbudet med kött från andra länder anges att det råder brist på svenskt kött, något som även Land.se uppmärksammat.

"Vi klarade helt enkelt inte av att möta efterfrågan med enbart det svenska köttet", skriver man.

 

LÄS ÄVEN: Bonden Dans ilska mot Lidls kött: ”Förjävligt” 

 

Michael Riedel är affärsområdeschef på Bergendahls Food som är ägare till City gross.

– I en ökad konkurrens i en ökad köttkonsumtion så har vi som bara haft svenskt kött, i vissa stunder, stått utan erbjudande som våra konkurrenter kunnat erbjuda från Irland och Danmark, säger han.

Tidigare har City gross haft som princip att endast sälja svenskt kött.Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN

Han är noga med att betona att man till huvuddel fortfarande kommer att sälja svenskt kött, och att förändringen ska ses som en komplettering. Nu ska man också sälja kött från bland annat Danmark, Irland, Brasilien och Australien.

Ilska mot City gross på Facebook

Men på företagets Facebooksida är flera personer upprörda över förändringen.

"Nu tänker ni hjälpa till att få in massa 'ful-kött' med antibiotika, tillväxthormoner och annan skit som svenska köttproducenter är förbjudna att använda", skriver en upprörd person på företagets Facebooksida.

"Om det här är sant kommer jag hädanefter att bojkotta er", skriver en annan.

"Ta ert ansvar och håll fast vid er gamla policy att ENBART HA SVENSKT KÖTT i era butiker!", skriver en tredje.

 

LÄS MER: Bilden som visar sanningen om köttet 

 

Men Michael Riedel menar att kunder tidigare har ifrågasatt när man inte kunnat erbjuda kött från andra länder när det svenska alternativet tagit slut.

– Vi har haft kunder som efterfrågat den förändring som vi nu gör, säger han.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen