Christoffer Lindgren, 26, passade på att fylla upp tanken. Foto: PRIVATChristoffer Lindgren, 26, passade på att fylla upp tanken. Foto: PRIVAT
Christoffer Lindgren, 26, passade på att fylla upp tanken. Foto: PRIVAT
70 liter bensin – för 70 kronor. Foto: PRIVAT70 liter bensin – för 70 kronor. Foto: PRIVAT
70 liter bensin – för 70 kronor. Foto: PRIVAT
Garanterat Sveriges billigaste bensin. Foto: PRIVATGaranterat Sveriges billigaste bensin. Foto: PRIVAT
Garanterat Sveriges billigaste bensin. Foto: PRIVAT
Bensin och diesel för en krona litern. Foto: PRIVATBensin och diesel för en krona litern. Foto: PRIVAT
Bensin och diesel för en krona litern. Foto: PRIVAT

Christoffer fyllde tanken – för en krona litern

Publicerad

Bensinpriset brukar sällan få bilägare att skratta hela vägen till macken.

Men på flera av Qstars pumpstationer var det idel glada miner i dag.

På grund av tekniskt fel kostade bensinen bara en krona litern.

– Det kom bilar om vartannat och det var riktigt god stämning på macken, säger Christoffer Lindgren som passade på att fylla tanken i Ljungby.

Christoffer Lindgren, 26, var på väg hem när han bestämde sig för att tanka bilen. I Ljungby passerade han en obemannad Qstar-station och svängde in. När han tittade på literpriset för bensin och diesel fick han titta både en och två gånger.

Drivmedlet kostade bara en krona litern.

– Ja, det var najs. Men jag trodde inte på det först så jag dubbelkollade mitt banksaldo när jag tankade, säger han.

70 liter bensin – för 70 kronor.Foto: PRIVAT

Fyllde upp dunkar med billig bensin

När det visade sig att prisangivelsen stämde passade han på att fylla tanken – och åkte och hämtade fler dunkar som han fyllde upp. 

– Vi tankade 70 liter för 70 kronor. Det kom bilar om vartannat till macken. Det var alltid två-tre bilar på stationen. Det var god stämning, alla sa att de skulle tanka mer. Vem passar inte på liksom?

Och det var inte bara i Ljungby som man kunde tanka billigt under lördagsförmiddagen. Flera av Qstars pumpstationer har drabbats av vad som tros vara ett tekniskt fel. En person säger till Eskilstuna-Kuriren att det var kaos på stationen i Eskilstuna när folk ville åt den billiga bensinen.

 

LÄS MER: Rekordbillig bensin väntar – experterna är förvånade 

Felet ska vara åtgärdat nu

Men den som hoppas på att tanka billigt kan redan vara för sent ute. Enligt Maria Hadd, vd på Qstar, ska felet vara åtgärdat – även om man inte har hunnit kontrollera alla pumpstationer än.

– Vi håller på att kolla så att det inte är den mänskliga faktorn som orsakat detta, säger Maria Hadd till Eskilstuna-Kuriren och fortsätter:

– Vi har 400 stationer i landet så att det är många som vi måste kolla av.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen