Googles vd Sundar Pichai.
Googles vd Sundar Pichai.

Chloe, 7, sökte jobb hos Google – vd:n svarade

Publicerad

Chloe Bridgewater skrev brev till Googles VD Sundar Pichai och ansökte om jobb.

Hon är sju år.

Googles VD svarade.

Chloe Bridgewater kommer från engelska Hereford och medger i sitt brev till Sundar Pichai att hon egentligen inte vet vad en jobbansökan är.

Hon noterar också att hon inte har någon större vana av att skicka handskrivna brev. Hon har bara skickat ett tidigare. Till jultomten.

”Kära Google Boss! Mitt namn är Chloe och när jag blir stor skulle jag vilja ha ett jobb på Google”, inleder hon sitt brev till Googles VD berättar brittiska Independent.

Chloes brev till Googles vd.

 

En sak som tydligen lockar är att Chloes pappa, Andy Bridgewater, berättat för henne att det finns myskuddar, rutschbanor och gokarts på jobbet hos Google.

”Jag gillar datorer”

Och givetvis kan hon en del om datorer:

”Jag gillar datorer också och har en läsplatta som jag spelar spel på.”

Sjuåriga Cloe intygar också att hon minsann är duktig i skolan och att hennes lärare sagt så till mamma och pappa.

”Min pappa säger till mig att om jag fortsätter vara duktig och lära mig saker, så kommer jag en dag att kunna jobba för Google”.

Det verkar som om Sundar Pichai håller med. För till skillnad från jultomten, så svarade han på Chloes brev. Sundar Pichai skriver bland annat:

”Jag tror att om du fortsätter att arbeta hårt och följer dina drömmar, så kommer du att kunna göra allt du vill, från att arbeta på Google till att simma i de olympiska spelen.”

Svaret som Chloes pappa lagt ut på sin Linkedin-konto och som sedan blivit viralt.

 

För jo, Chloe gillar att simma också, och hon noterar i sitt brev att det också är något hon kan tänka sig att ägna sig åt när hon blir stor.

Ett tredje alternativ är att jobba i en chokladfabrik. Hon får väl skriva ett brev till Willy Wonka också.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen