Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Chipsföretaget OLW återkallar sina chips

"Naturchips Havssalt" kunna utlösa allergiska reaktioner. Foto: Produktbild
Efter crème fraichen – nu återkallas chipsen. Foto: Colourbox

Chipsföretaget OLW återkallar sina chips efter att en kund slagit larm.

Det gäller produkten "Naturchips Havssalt" – som sägs kunna utlösa allergiska reaktioner.

Dagen innan midsommar, då tusentals svenskar gör sina inköp inför festligheterna, återkallar både Arla och OLW produkter som felaktigt gått ut i butikerna.

Under torsdagen meddelade nämligen Arla att de återkallar ett visst crème fraiche-paket på grund av felmärkning – och under kvällen meddelar chipsföretaget OLW att de också återkallar en produkt.

Det gäller sorten "Naturchips Havssalt" som sägs kunna utlösa allergiska reaktioner. Partiet som återkallas har enligt TT ett bäst före-datum som märkts 30-08-2016. Enligt nyhetsbyrån har mycket låga halter mjölkprotein kommit med eftersom en annan produkt – potatisstavar med ostkrydda – kommit in i ett fåtal chipspåsar.

Det ska ha varit en av företagets kunder som larmat OLW om det inträffade och därför återkallas nu produkten.

 

LÄS MER: Arla återkallar crème fraiche efter felmärkning

Efter crème fraichen – nu återkallas chipsen. Foto: Colourbox

 

Arla återkallade crème fraiche

När det gäller Arlas produkt var det en aluminiumfolie som var felet. Det gäller crème fraiche-paket där det på folien står att produkten är laktosfri, vilket den inte är.

"Genom ett produktionsfel har ett större antal förpackningar av Crème Fraiche 500 gram i bägare (artikelnummer 8254, bäst före-datum 17-18 juli 2016) fått fel aluminiumfolie. På folien står det att produkten är laktosfri, men förpackningarna innehåller vanlig Crème Fraiche med normal laktoshalt. Arla har stoppat produkten för försäljning och informerat samtliga kunder.", skriver Arla i ett pressmeddelande.

– För oss är det oerhört viktigt att alla konsumenter känner sig trygga med våra produkter. För att minimera risken att någon råkar ta fel produkt så återkallar vi samtliga felmärkta produkter. Vi beklagar allt besvär som detta kan ha orsakat, fortsätter Gina Kylin, Specialist Kvalitet och Miljö på Arla.

NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!