Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Centerledaren Annie Lööf nöjd med nya vårbudgeten

Annie Lööf är nöjd med vårbudgeten. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Magdalena Andersson presenterar på onsdag vårdbudgeten. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Stefan Löfven. Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN

På onsdagen presenterar finansminister Magdalena Andersson vårändringsbudgeten. 

Centerledaren Annie Lööf är nöjd med resultatet. 

– Vi kan bocka av tydliga liberala centerpartistiska reformer, säger hon. 

De utdragna regeringsförhandlingarna förra hösten innebar att Moderaternas och Kristdemokraternas budget röstades fram i riksdagen. 

Det tvingar regeringen, Socialdemokraterna och Miljöpartiet med stöd av Centerpartiet och Liberalerna, att göra ändringar i en budget de själva inte lagt fram. 

Redan i januari, under regeringsförhandlingarna, började man diskutera och förhandla om vårändringsbudgeten som presenteras i morgon, onsdag. 

– Förhandlingarna sköttes till stora delar i januari innan vi slöt avtalet. De senaste veckorna så har framför allt de ekonomisk politiska talespersonerna och våra tjänstemän förhandlat men vi partiledare har hela tiden funnits i närheten, säger Centerpartiets ledare Annie Lööf. 

Annie Lööf om vårändringsbudgeten

Regeringen har bland annat valt att flytta över 230 miljoner kronor från polisen till Kriminalvården – vilket möttes av hård kritik från M-ledaren Ulf Kristersson. 

På DN Debatt har finansminister Magdalena Andersson och biträdande finansminister Per Bolund presenterat reformer i vårändringsbudgeten. 

Finansministern Magdalena Andersson om skattesänkningarna och klimatpengarna i SVT Morgonstudion.

Och Annie Lööf är överlag nöjd med utgången av förhandlingarna. 

– Jag tycker den har gått väldigt bra. Vi drev på för sänkta kostnader för småföretag, insatser för miljö och klimat, pengar för att stärka jämställdheten och kvinnors trygghet, men också pengar för landsbygden. På alla de punkterna så kan vi bocka av tydliga liberala centerpartistiska reformer, säger hon. 

Finns det något du är mindre nöjd med? 

– Det här är en helhet som känns väldigt bra där vi både lägger fokus på småföretag och landsbygd, men också miljö och jämställdhet. Det är klart att det alltid finns delar som inte hade funnits med om Centerpartiet hade fått bestämma själva. Men så är det alltid i en kompromiss, att man får ge och ta. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!