Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carolina Neurath tar ledigt – ska skriva bok

"Den kommer precis som första boken att inspireras av verkligheten, av redaktionsmiljön och den här gången entreprenörsvärlden", säger Carolina Neurath.
Foto: Johan Jeppsson
"Fartblinda" är Neuraths tredje bok.
2014 tilldelades Carolina Neurath Per Wendel-priset.
Foto: Anna-Karin Nilsson

Den prisbelönta ekonomijournalisten Carolina Neurath, 30, på Svenska Dagbladet tar ledigt för att skriva en roman.

– Det ska bli jätteroligt att bryta av det dagliga arbetet, säger hon till branschtidningen Resumé.

Uppehållet från Svenska Dagbladet började i förra veckan och varar i fyra månader.  Hon ska dels ägna tiden åt att skriva manus till en tv-serie som bygger på sin första roman ''Fartblinda'', dels jobba på en uppföljare till boken.

Tv-serien ska bara utgöra en liten del av hennes arbetstimmar. Hon tänker främst ägna sig åt romanskrivandet på uppföljaren till ''Fartblinda''.

– Den kommer precis som första boken att inspireras av verkligheten, av redaktionsmiljön och den här gången entreprenörsvärlden, i stället för finansvärlden som i förra – och spänningsmomenten kommer att skruvas upp ytterligare. Det ska bli jätteroligt att bryta av det dagliga arbetet på SvD och sedan återgå med nya krafter i höst, säger Carolina Neurath till Resumé.

Carolina Neurath har fått flera priser

Carolina Neurath arbetar som ekonomijournalist på Svenska Dagbladet. Hon har fått Stora Journalistpriset 2012 och Guldspaden 2010 och 2011 för sin granskande journalistik. ''Fartblinda'' är hennes tredje bok, men första roman, och är inspirerad av egna erfarenheter i jobbet som journalist.


LÄS OCKSÅ: Aktieägarna står för notan i vd-karusellen


2014 fick hon Per Wendel-priset, instiftat efter Expressen-journalisten Per Wendel. Hon tilldelades priset för sina skarpa avslöjanden i näringslivet och att hon dessutom har verkat brett i olika medier.

Har skrivit "Den stora bankhärvan"

– Carolina har under längre tid gjort avslöjanden om finansvärlden. Tidigare har de flesta pristagare verkat i traditionella medier, men Carolina har arbetat i flera kanaler och sociala medier. Hon rör sig naturligt över gränserna. Hade Pelle Wendel verkat i dag är jag säker på att han hade gjort samma sak och använt sig av sociala medier sa Otto Sjöberg, juryns ordförande när hon tilldelades priset.

Carolina Neurath har tidigare skrivit böckerna ”Den stora bankhärvan, finansparet Hagströmer och Qvibergs uppgång och fall” och ”De svenska riskkapitalisterna, en berättelse om makt, pengar och hemligheter”. Den sistnämnda tillsammans med Jan Almgren. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!