Foto: DON RYAN / AP TT NYHETSBYRÅN / APAYDIN ALAIN/ABACA / APAYDIN ALAIN/ABACA STELLA PICTURESFoto: DON RYAN / AP TT NYHETSBYRÅN / APAYDIN ALAIN/ABACA / APAYDIN ALAIN/ABACA STELLA PICTURES
 Foto: DON RYAN / AP TT NYHETSBYRÅN / APAYDIN ALAIN/ABACA / APAYDIN ALAIN/ABACA STELLA PICTURES
En cannabisodling i Springfield, Ore, USA. Foto: DON RYAN / AP TT NYHETSBYRÅNEn cannabisodling i Springfield, Ore, USA. Foto: DON RYAN / AP TT NYHETSBYRÅN
En cannabisodling i Springfield, Ore, USA.  Foto: DON RYAN / AP TT NYHETSBYRÅN
En kvinna förbereder en joint under en demonstration för att legalisera cannabis i Paris. Foto: APAYDIN ALAIN/ABACA / APAYDIN ALAIN/ABACA STELLA PICTURESEn kvinna förbereder en joint under en demonstration för att legalisera cannabis i Paris. Foto: APAYDIN ALAIN/ABACA / APAYDIN ALAIN/ABACA STELLA PICTURES
En kvinna förbereder en joint under en demonstration för att legalisera cannabis i Paris.  Foto: APAYDIN ALAIN/ABACA / APAYDIN ALAIN/ABACA STELLA PICTURES

Cannabisjättar går samman i kanadensisk miljardaffär

Publicerad

De två cannabisbolagen Aurora Cannabis och Medreleaf slår sig samman i en affär som värderas till motsvarande 21,5 miljarder kronor, rapporterar nyhetsbyrån Direkt. 

Bolagen sysslar med medicinska cannabisprodukter och är noterade på Torontobörsen. 

De kanadensiska cannabisbolagen Aurora Cannabis och Medreleaf meddelar i ett pressmeddelande att de går samman i en jätteaffär, rapporterar nyhetsbyrån Direkt. 

Affären värderas till 3,2 miljarder kanadadollar, motsvarande 21,5 miljarder kronor. 

LÄS MER: Cannabisaktier glödheta efter legaliseringar i USA 

Medreleaf producerar premium-cannabis

Medreleaf producerar cannabis inom premium-kategorin och dess ägare får 3,575 aktier i Aurora per aktie de äger i Medreleaf. 

Aurora-koncernen består av hel- och delägda bolag som sköter allt från odling, produktutveckling och försäljning. 

Efter sammanslagningen äger Aurora aktieägare 61 procent i det nya bolaget medan Medreleafs ägare äger 39 procent, rapporterar nyhetsbyrån Direkt. 

LÄS MER: Beskedet i dag – nu höjs priset på snus

Under sommaren väntas cannabis bli lagligt i Kanada

I Kanada är cannabis för medicinskt bruk tillåtet och det finns ett lagförslag om att tillåta personer över 18 år att inneha och bruka reglerad och kvalitetssäkrad cannabis. 

Lagen väntas träda i kraft under sommaren.

Vid årsskiftet så blev Kalifornien, med knappt 40 miljoner invånare, den senaste i raden av amerikanska delstater att legalisera marijuana för rekreation. Tidigare har bland andra Colorado och Washington DC fattat samma beslut. 

Cannabis har även legaliserats för medicinskt bruk eller för rekreation i delstaterna Alaska, Massachusetts, Nevada, Maine, Washington och Oregon.

Relaterade ämnen
Nyhetsbyrån Direkt
Nyhetsbyrån Direkt

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen