Sebastian Knutsson var med och grundade spelföretaget King 2003 och har byggt upp sin miljardförmögenhet på succéer som Candy Crush.
Han och de fyra medgrundarna fick dela på cirka 50 miljarder kronor när King köptes av spelgiganten Activision Blizzard, hösten 2015.
Sebastian Knutssons del av kakan blev cirka 2,8 miljarder kronor.
LÄS MER: Candy Crush-skapare fälls för sexualregister
Säljaren lät gräva ur källaren och skapa en ny våning
Men det var året innan, i maj 2014, som den stormrike spelentreprenören undertecknade köpekontraktet för villan vid Mälarens strand i Bromma.
Prislappen: 28 miljoner kronor.
Husets byggdes 1961 och hade från början fyra halvplan, men 2011 lät säljaren gräva ut och inreda källaren så att huset fick fem halvplan.

I augusti 2014 flyttade Sebastian Knutsson in i villan och strax därefter förstod han att allt inte stod rätt till.
"Kort efter tillträdet uppstod ett vattenläckage i källarplanet. Det stod närmare en centimeter vatten på källargolvet och fukt konstaterades i källarplanets ytterväggar och innerväggar", uppgav Sebastian Knutsson i den stämning som hans advokatbyrå lämnade in i mars förra året.
LÄS MER: De betalar mest skatt där du bor
Spelskaparens krav: 11,6 miljoner kronor
I stämningsansökan krävde spelmiljardären att säljaren skulle ersätta honom med drygt 11,6 miljoner kronor.
Men det var när orsaken till läckan skulle utredas som de obehagliga upptäckterna avlöste varandra, enligt stämningsansökan.

Genom utgrävningen av källarplanet 2011 hade den hamnat under Mälarens medelvattennivå. Att källaren låg under vattennivån ställde särskilda krav på dränering och pumpanläggning. Det saknades, enligt stämningsansökan, nytt betongfundament, isolering och platonmatta.
En besiktningsman konstaterade att den nya, nergrävda väggen hade en avsmalnande "nålform", vilket innebar att belastningen koncentrerades i stället för att spridas. Källarens takbjälkar var inte heller monterade på det vis som angetts i ritningarna, och i vissa fall saknades de helt.
LÄS MER: Strålande tider för svenska spelföretag
"Har inneburit risk för att huset ska rasa"
"Den valda lösningen har inneburit risk för att huset skulle rasa", enligt stämningsansökan.
Under de följande renoveringsarbetena upptäcktes en rad misstag i och runt fastigheten. Bland annat hade villans swimmingpool byggts ovanpå Stockholms Vattens huvudavloppsledning för området. Därmed hindrades den servitutsskyddade åtkomsten till poolen, och Sebastian Knutsson skulle få stå för alla merkostnader om Stockholm Vatten skulle behöva komma åt avloppsledningen.

I februari förra året, månaden innan Sebastian Knutsson lämnade in sin stämningsansökan, så trängde vatten in genom väggarna och källaren översvämmades på nytt.
LÄS MER: Lista: Här är de under 40 som tjänar mest
Renoveringskostnad på över 8 miljoner kronor
Bara att åtgärda balkar och grundmurar kostade, enligt Sebastian Knutsson, drygt 6 miljoner kronor. Att åtgärda källarplanets dränering ska ha kostat knappt 2 miljoner kronor.
I stämningsansökan krävde spelmiljardären att säljaren skulle ersätta honom med drygt 11,6 miljoner kronor.

Men det skulle bli en betydligt lägre summa än så. I september så kom Sebastian Knutsson och säljaren överens om en förlikning: säljaren ska betala 2,5 miljoner kronor till Knutsson och parterna ska stå för sina egna rättegångskostnader.
LÄS MER: Iona Rosin har tjänat miljoner tack vare Candy Crush Saga
King har 314 miljoner aktiva användare per månad
Spelskaparen fortsatte vara anställd, som kreativ chef, hos King efter att de sålt företaget 2015.
Tidigare i år meddelade King att de har 314 miljoner aktiva användare i månaden på sina olika spelplattformar.
Expressen har sökt Sebastian Knutsson.
Sebastian Knutsson
Sebastian Knutsson
Ålder: 48 år
För 14 år sedan träffades Sebastian Knutsson, Lars Markgren, Patrik Stymne, Thomas Hartwig och Riccardo Zacconi på webbportalen Spray och startade King. Bolagets flaggskepp är de omåttligt populära Candy Crush-spelen, som den kreativa chefen Sebastian Knutsson har styrt utvecklingen av.
2013, Innan den amerikanska speljäten Activision Blizzard köpte King, så hade de fem grundarna byggt upp ett bolag som värderades till 35 miljarder kronor.