Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Camilla lånade över en miljon av sms-bolagen

Snabblåneinstituten har kritiserats för höga räntor och dålig koll. Enligt branschorganisationen följder man lagar och regler i dag – åtminstone de företag som medlemmar.Foto: TT NYHETSBYRÅN
Camilla Holmqvist, 34, lånade stora summor från sms-bolagen. Foto: Privat

För ekonomiskt utsatta kan sms-lånen bli en vanebildande quickfix. Några bolag erbjuder lån även om man har betalningsanmärkningar. Till skyhöga räntor.

Trots det har myndigheterna som ska utöva tillsyn på fem år inte dragit in ett enda tillstånd för något snabblåneinstitut.

– Jag kunde lätt ta 15–20 nya lån på en vecka, säger Camilla Holmqvist, 34, som råkade illa ut när skuldfällan slog igen.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “Starta premium – 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Hyllades för musklerna – sedan försvann Eva, 24

Skidstjärnan berättar nu själv: ”Det var fruktansvärt”

Fotbollsstjärnornas lyxhus – så lever de på Västkusten

23 fotbollshjältar • Egen strand • Pool • Rekordhus

Sexet och ilskna bråken i ”Så mycket bättre”

Här är skandalerna i programmet: ”Uppraggad av Carola”