Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Camilla Läckberg: Pengarna går till min exmake

TOPPAR INKOMSTLIGAN. Camilla Läckberg är den författare i Sverige som säljer flest böcker. De närmaste åren måste hon dock lägga pengarna på att kompensera ex-maken för intäkterna.Foto: GUNILLA SIKSTRÖM
Hon toppar författarnas löneliga med 6 miljoner i inkomst. Nu berättar Camilla Läckberg, 33, varför. - Jag plockar inte ut pengarna för att lyxkonsumera, utan för att göra rätt för mig i avtalet med min exmake, säger hon.

FAKTA

Debuterade 2003 efter skrivarkurs

Namn: Jean Edith Camilla Läckberg.
Ålder: 33 (fyller 34 den 30 augusti).
Yrke: Författare.
Bor: I en villa i Enskede i södra Stockholm.
Familj: Sambon Martin Melin, 41. Egna barnen Wille, snart 6, och Meja, 4,5 (med ex-maken Micke Eriksson). Två bonusbarn.
Bakgrund: Jobbade som civilekonom, gick en skrivarkurs och debuterade 2003 med ”Isprinsessan”. De två första böckerna har filmatiserats och visats på SVT.
Aktuell: Med ”Sjöjungfrun” (den sjätte boken om Patrik och Erica i mordiska Fjällbacka) och med kokboken ”Smaker från Fjällbacka” (tillsammans med Christian Hellberg). Bloggar på  http://www.camillalackberg.com

När 2007 års deklaration var färdig visade det sig att deckardrottningen tagit ut 4,6 miljoner kronor i lön plus 1,5 miljoner i aktieutdelning.

"Låter mycket"

- Jag inser att det låter mycket.
- Enligt svensk lag har min ex-man rätt till hälften av alla befintliga och framtida intäkter från de avtal som jag skrev under vårt äktenskap. Vi har enats om att jag under två år i stället ska betala en klumpsumma till honom.


Inte oxfilé varje dag

Martin och Camilla. Foto: Larseric Linden - Det är därför jag behöver ta ut så mycket lön ur bolaget.
- Det är inte så att vi käkar oxfilé varje dag. Vi har absolut dagar då det serveras falukorv och makaroner, säger Läckberg med ett skratt.
Det är ett år sedan Camilla Läckberg och exmaken lämnade in skilsmässoansökan.
Hon lever i dag med Robinson-vinnaren Martin Melin, 41. De har två barn var sedan tidigare och bor i en villa ett stenkast från Camillas gamla hus.


"Jättebra kontakt"

- Jag har jättebra kontakt med min ex-man, så det känns självklart att göra rätt för mig, menar Läckberg.
Camilla Läckbergs böcker om Fjällbackas Erica Falck har sålts i fler än två miljoner exemplar och filmatiserats.
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!