Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Byter ut vd – siktar på att bli ”världens mäktigaste kvinna”

Isabella Löwengrip.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
2018 utsågs hon till näringslivets mäktigaste kvinna av Veckans affärer.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Nu byter Isabella Löwengrip ut sin vd.

Via sin blogg söker hon en ny.

– Jag ska bli världens mäktigaste kvinna och i den resan behöver jag en ekonomisk högra hand som vill leda vårt team framåt och utveckla gänget, skriver hon.

Efter att ha börjat som assistent tog sig Simon Sjögren tog sig till den absoluta toppen av Löwengrip Invest, från Torbjörntorp utanför Falköping till Danderyd utanför Stockholm.

– Han har varit ett enormt stöd i min resa och varit en fantastisk ledare för vårt team och omtyckt av hela bolagsgruppen. Han kommer alltid att stå mig nära rent privat, skriver Isabella Löwengrip på sin blogg där hon också beklagar att Simon Sjögren lämnar.

Arbetet med att rekrytera en ny vd för investmentbolaget har redan börjat.

– Personen som jag söker behöver vara en skicklig ekonom samt ekonomistyrning men också brinna för att leda ett team på tio personer, skriver Löwengrip.


”Jag söker främst en man”

Ett i dag något udda önskemål kring kravbilden är att den nya vd:n inte ska vara kvinna. Dessutom lägger Löwengrip stor vikt vid att det ska fungera på det personliga planet.

– I dag är vi bara kvinnor i bolaget (förutom Simon) så jag söker faktiskt främst en man för rollen. Du blir vd för loket i hela bolagståget och det gäller så klart att vi klickar. Att du är rationell, lugn och stabil ökar chanserna för det, skriver hon.

Dessutom måste nya vd:n dela Löwengrips visioner för hur hennes företag ska växa.

– Det är inget lätt jobb men det är en rolig utmaning. Jag ska bli världens mäktigaste kvinna och i den resan behöver jag en ekonomisk högra hand som vill leda vårt team framåt och utveckla gänget, skriver hon.


Tolva på Expressens kvinnolista

Isabella Löwengrip placerade sig på plats 12 när Expressen publicerade sin årliga 100-lista över Årets kvinnor den 8 mars.

”Utsågs av Veckans affärer till Näringslivets mäktigaste kvinna 2018. Startar nya bolag och projekt på löpande band. Med sitt ”hometeam” som tar hand om all markservice visar hon också att ingen kvinna klarar både barn och karriär utan uppbackning hemma”, löd motiveringen om entreprenören.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!