Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Börskollaps för Byggmax efter svag delårsrapport

Byggmax faller tungt på börsen
Foto: Jana Eriksson

Byggföretaget Byggmax presenterar en svag delårsrapport - som gör aktieägarna besvikna.

På måndagsmorgonen föll aktien inledningsvis med 6 procent, och två timmar senare var fallet nere i över 10 procent.

Det blev ingen rolig måndag för byggföretaget Byggmax. Aktien föll tungt när aktiehandeln inleddes.

I delårsrapporten framkommer att nettoomsättningen för andra kvartalet minskade med 2.5 procent till 1,73 miljarder kronor, jämfört med 1,78 miljarder kronor för samma period förra året.

Även rörelseresultatet minskade, och slutade på 127 miljoner kronor. Förra året var motsvarande siffra 172 miljoner kronor.

"Försäljningen i april påverkades signifikant negativt av den sena säsongsstarten och råvarupriser för virke har ökat markant under våren vilket påverkat bruttomarginalen negativt", heter det i rapporten.

Ett skäl är den hårda vintern. De stora snömängderna som föll i vissa skogslän gjorde att avverkningen försvårades. Det blev brist på timmer till sågverken vilket påverkade priserna.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!