Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Byggbolag i misstänkt kartellbildning

Konkurrensverket har genomfört gryningsräder mot fem byggföretag i Uppsala efter misstankar om kartellbildning. Det gäller NCC, Peab, JM, SH Bygg och norska Veidekke, uppger Sveriges Radio Uppland.

Byggbolagen misstänks ha haft möten där det i förväg bestämts vilket företag som skulle få vilket jobb. De andra har då lagt sina bud högre.  - Vi har beslagtagit handlingar, pärmar och annat material som vi nu ska analysera och för att se om våra misstankar stämmer, säger Elisabeth Wallton, informationschef på verket, till Upsala Nya Tidning.  Misstankarna gäller bland annat bygget av en sporthall vid Västerängsskolan i Håbo, till en kostnad av 14 miljoner kronor. Enligt SR Uppland misstänks Peab vara huvudaktör i kartellbildningen kring sporthallsbygget.  - Misstänkta är en sak, om det ligger något i det är en annan sak. Jag tycker att det är olyckligt att misstankarna kommer, för det är vad jag kan förstå fullständigt felaktigt, säger Lennart Anderén, chef på Peab i Uppsala, till radioredaktionen.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!