Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Buzzfeed köper Huffington Post

Di TV ger dig de bästa analyserna och hetaste aktietipsen.
Jonah Peretti, grundare och vd på Buzzfeed.
Foto: Pierre Tricolet/REX / TT NYHETSBYRÅN
Jonah Peretti, grundare och vd på Buzzfeed.
Foto: Buzzfeed
Foto: Buzzfeed
Foto: Huffington Post
Foto: Huffington Post
Buzzfeed köper Huffington Post.
Foto: STMX / TT NYHETSBYRÅN
1 / 7

En stor affär har gjorts i den amerikanska medievärlden – Verizon Media och Buzzfeed ingår i ett stort strategiskt avtal.

Affären innebär bland annat att Buzzfeed köper Huffington Post.

Vi är glada över vårt partnerskap med Verizon Media och ömsesidiga fördelar” säger Jonah Peretti, grundare och vd på Buzzfeed, i ett pressmeddelande.

Under torsdagseftermiddagen presenterade Verizon Media och Buzzfeed ett stort samarbete.

Verizon Media har ägt Huffington Post som nu förvärvas av Buzzfeed. 

I utbyte blri Verizon Media minoritetsaktieägare i Buzzfeed.

Verizon Medias strategi har utvecklats under de senaste två åren för att fokusera på våra kärnstyrkor - annonser, handel, innehåll och prenumerationer”, säger Guru Gowrappan, vd på Verizon Media, i ett pressmeddelande.

”Vi är glada över vårt partnerskap”

Som en del av avtalet kommer Verizon Media och Buzzfeed att dela innehåll över sina plattformar och utnyttja nya annonsformat.

Vi är glada över vårt partnerskap med Verizon Media och ömsesidiga fördelar som kommer från att dela innehåll över varandras plattformar. Samarbete om innovativa annonsprodukter och framtiden för handel och utnyttjande av styrkan och kreativiteten hos Verizon Media Immersive,” sa Jonah Peretti, grundare och vd på BuzzFeed, i ett pressmeddelande. 

Huffington Post kommer även i fortsättningen att vara en officiell publiceringspartner till New York Times, USA Today, nyhetsbyrån AP och Reuters.

SE NÅGOT ANNAT: Kvinnans rasistiska påhopp mot grannfamiljen

Knackar på med en elpistol i handen
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!