Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Butikens överraskning till kunderna på Ica

Plötsligt börjar alla sjunga. Foto: Privat
Butikschef Rainer Lorenzen.Foto: / ICA
Kören ”Lingon och Mjölk”.Foto: / LINGON OCH MJÖLK

Mitt i handlingen på fredagskvällen bjöds kunderna på Ica Kvantum Värnamo på en ordentlig överraskning.

Helt plötsligt bröt en kör ut i sång bland gurkorna och tomaterna.

– Vi kände att vi ville sticka ut lite i bruset och göra någonting som inte andra gör, säger butikschef Rainer Lorenzen.

De senaste åren har just så kallade flashmobs blivit allt vanligare. Men kunderna på Ica Kvantum Värnamo verkar inte ha varit förberedda på att något sådant skulle ske i just deras butik, vilket Värnamo Nyheter var först med att skriva om.

– Det blev över förväntan. Dels kundreaktionerna, det är nästan det som varit det roligaste, säger butikschef Rainer Lorenzen.

Sedan i fredags har inlägget på butikens hemsida fått över 700 olika reaktioner och närmare 300 delningar. En succé som Rainer Lorenzen inte var helt beredd på.

– Där fick vi ju över 60 000 visningar på ett dygn. Det är ju fantastiskt kul. Då blir man inspirerad att komma på något nytt, säger han.

Foto: Privat.

Lingon och Mjölks första flashmob

Kören som uppträdde på butiksgolvet heter Lingon och Mjölk och är en del av Missionskyrkan. Att sjunga på det här sättet är inget som de gjort tidigare.

– Det var jätteroligt. Det är ju den här spontana grejen som är det roliga. Att man går och handlar och så plötsligt börjar någon att sjunga. Så ser man på människor hur de reagerar. De flesta reagerade väldigt positivt, en del plockade fram mobiltelefonen, säger körledaren Adan Brown.

Han var inte själv med och sjöng, utan höll sig i bakgrunden. Körens prestation är han stolt över.

– Här levererade de riktigt bra, så jag var väldigt nöjd med dem. För oss är det ju en annorlunda plattform, vi sjunger ju i kyrkor och lite andra ställen, men vi har aldrig sjungit i en butik förut, säger Adan Brown.

Butikschef Rainer Lorenzen.Foto: / ICA

Butikschefen nöjd med insatsen

Även butikschef Rainer Lorenzen är nöjd med deras insats.

– De är jätteduktiga. De gjorde det med en sådan inlevelse, säger han.

Kan man förvänta sig ytterligare ett sådant här framträdande?

– Jag tror inte att det blir en likadan, då får vi hitta på någonting annat. Vi har redan börjat spekulera i att nästa gång kanske vi ska ha en dansgrupp.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!