Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Burger King stäms av upprörd vegan

Di TV ger dig de bästa analyserna och hetaste aktietipsen
Burger King har inte velat bemöta Philip Williams påståenden om att Impossible Whopper inte är helt vegansk.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Burger Kings populära Whopper-burgare – med kött.Foto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅN

Den amerikanske veganen Philip Williams beställde Burger Kings veganburgare Impossible Whopper.

Nu har han stämt hamburgerkedjan.

Han menar att burgaren steks tillsammans med kött – och därmed kontamineras.

Burger King beskriver sin veganska burgare Impossible Whopper som ”100% Whopper, 0% kött”. Det är falsk marknadsföring, hävdar veganen Philip Williams – som nu stämmer den amerikanska hamburgerkedjan.

Det var i augusti som Williams köpte en Impossible Whopper i Atlanta i Georgia, USA. På måndagen lämnade han in sin stämningsansökan i Florida, skriver flera medier.

Hävdar att burgaren inte är vegansk

Enligt Williams är burgaren inte vegansk. Han menar att den kontamineras med kött eftersom den steks på samma grill som kedjans köttburgare. Han ska ha fått reda på detta en tid efter att han ätit burgaren, och säger enligt The Guardian att han då blev ”chockad”.

I sin stämningsansökan skriver Philip Williams att han ”lidit ekonomisk skada” och att han aldrig hade köpt veganburgaren om han hade vetat hur den tillagades. Han menar också att flera andra konsumenter online har riktat samma kritik mot Burger Kings veganburgare.

Han menar att han borde ha fått information om hur Impossible Burger steks innan han köpte den, antingen via skyltar eller från personalen.

Burger King bemöter inte kritiken

Enligt den amerikanske veganen är han beredd att gå till domstol. Enligt The Guardian gör han det för alla vegetarianers och veganers skull.

Flera medier har sökt Burger King, utan att få någon respons. Men i ett uttalande säger den amerikanska hamburgerkedjan att man inte kommenterar i väntan på rättegång.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!