Bulletin byter vd – tredje gången i år

Jannik Svensson är Bulletins nye vd.
Foto: Cajsa Borgström
Bulletin får nu sin tredje nya vd sedan årsskiftet.
Foto: Fredrik Funck / DN TT NYHETSBYRÅN

Bulletin byter vd – igen.

Ny på posten är Jannik Svensson som tidigare varit poddredaktör.

– Bulletin satsar mer på digitala affärsmodeller och social-media och ska därför promota Jannik Svensson till vd, säger huvudägaren Tino Sanandaji till Dagens Opinion.

Beskedet innebär att Bulletin får sin tredje vd sedan årsskiftet.

Jannik Svensson började som poddredaktör på den omtalade nättidningen i juni. Han har tidigare jobbat som egenföretagare inom media.

Att han nu utsetts till vd ska ha meddelats under ett personalmöte under fredagseftermiddagen, rapporterar Dagens Opinion.

Den tidigare vd:n, Robert Löfgren, tillträdde tjänsten i mars och har en bakgrund inom Direktpress.

Enligt Bulletins huvudägare, Tino Sanandaji, sker bytet för att satsa mer på digitala affärsmodeller och sociala medier. Robert Löfgren kommer hädanefter att fokusera på ”traditionell annonsering och reklam i marknadsavdelningen”, säger han till Dagens Opinion.

Ska ansöka om rekonstruktion

Under fredagen ska det samtidigt ha cirkulerat ett internt meddelande om att Bulletin ska lämna in en ansökan om rekonstruktion till Stockholms tingsrätt. Meddelandet var skrivet av Pontus Tholin – bulletins första vd och en av grundarna.

”Nu hoppas jag att vi ägare så snabbt som möjligt ska kunna finna en rekonstruktör som är villig att ta sig an uppdraget”, skrev han enligt Dagens Opinion.

Tino Sanadaji säger dock till tidningen att beslutet om rekonstruktion inte är fastslaget ännu. Han menar att Tholin stöder en rekonstruktion, men att andra ägare tvekar.

Sanadaji säger vidare att det kommer behövas mer detaljer i frågan och att man ”inte behöver göra det nu”.

Bulletin har sett flera förändringar i personalstyrkan sedan lanseringen i december i fjol. Stjärnvärvningar som opinionsskribenterna Ivar Arpi, Alice Teodorescu, Paulina Neuding, Thomas Gür och Nina Lekander, hör till de som lämnat skeppet. Detta efter en infekterad konflikt mellan redaktionsledningen och ägarna i våras.

I våras utsågs den tidigare redaktören för New York Times ledarsida, Andrew Rosenthal, till ny chefredaktör för Bulletin.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!