Den kungliga familjen och dess barnflicka bor på lyxresorten Soneva Fushi. Foto: /All Over PressDen kungliga familjen och dess barnflicka bor på lyxresorten Soneva Fushi. Foto: /All Over Press
Den kungliga familjen och dess barnflicka bor på lyxresorten Soneva Fushi. Foto: /All Over Press
Maldiverna är ett mycket dyrt resmål, men Dina Pengar har gjort allt för att pressa priset för en svensk familj som vill tillbringa en vecka på samma anläggning som Madde och Chris. Foto: Soneva.comMaldiverna är ett mycket dyrt resmål, men Dina Pengar har gjort allt för att pressa priset för en svensk familj som vill tillbringa en vecka på samma anläggning som Madde och Chris. Foto: Soneva.com
Maldiverna är ett mycket dyrt resmål, men Dina Pengar har gjort allt för att pressa priset för en svensk familj som vill tillbringa en vecka på samma anläggning som Madde och Chris. Foto: Soneva.com
risexempel en villa för två 12–18 maj eller 10–17 juli: 55 567 kronor. Foto: Soneva.comrisexempel en villa för två 12–18 maj eller 10–17 juli: 55 567 kronor. Foto: Soneva.com
risexempel en villa för två 12–18 maj eller 10–17 juli: 55 567 kronor. Foto: Soneva.com
Lägenheterna ligger vackert. Foto: Soneva.comLägenheterna ligger vackert. Foto: Soneva.com
Lägenheterna ligger vackert. Foto: Soneva.com
Stranden finns precis utanför dörren. Foto: Soneva.comStranden finns precis utanför dörren. Foto: Soneva.com
Stranden finns precis utanför dörren. Foto: Soneva.com

Budgetvägen till Maddes och Chris lyxsemester

Publicerad

När prinsessan Madeleine och maken Chris O’Neill flyr vintereländet med barnen till Maldiverna får prislappen de flesta att sucka av avund – bara boendet uppges kosta 68 000 kronor per natt.

Vi har tipsen för hur du ska pressa notan maximalt för att få råd med den tropiska paradisresan. Med lite skicklighet kan du komma undan med en tiondel av priset.

När prinsessan Madeleines make Chris O’Neill tar ledigt från finansbranschen och tar med sig familjen på en resa till den exklusiva semesterdrömmen Maldiverna snålas det inte.

Den kungliga familjen och dess barnflicka bor på lyxresorten Soneva Fushi, i en av anläggningens mest påkostade villor som enligt Svensk Damtidning kostar 68 000 kronor per natt.

 

LÄS OCKSÅ: Maddes och Chris paradissemester

Stat av små öar

Då ingår i och för sig en egen butler, men inte kostnaden för måltider (barn under sex år äter dock gratis).

Maldiverna är en stat helt bestående av små öar, nästan 1 200 stycken grupperade i 26 atoller.

Största ön Malé, där också huvudstaden med samma namn ligger, är bara 1,8 kvadratkilometer stor, lite drygt hälften av Djurgården.

 

LÄS OCKSÅ: Här är Maddes fina semesterhälsning

Dyrt resmål

Ögruppen ligger utslängd i Indiska oceanen sydväst om Sri Lanka, och är världsberömd för sitt turkosblå vatten, som bland annat erbjuder förstklassig dykning och snorkling.

Maldiverna är ett mycket dyrt resmål, men Dina Pengar har gjort allt för att pressa priset för en svensk familj som vill tillbringa en vecka på samma anläggning som Madde och Chris.

– När prinsar och prinsessor åker till paradisöar blir svenskarna sugna på att åka i väg till den typen av öar, säger Karin Starkman Ahlstedt på resebyrån Ticket till Dina Pengar.

* Bokningskoden för erbjudandet är GWO01515

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen