Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bröllopsklänningen är värd 145 miljoner kronor

Du får diamanter och ädelstenar på köpet.
Foto: Marcel Maximiliaan / Hany El Behairy

Bröllopsklänningar är ofta en påkostad historia. Men det finns nivåer på prislappen. Den här klänningen är värd 145 miljoner kronor, skriver Evening Standard.

Under Modeveckan i Paris visade designern Gabriel Hardy, för egyptiska modemärket Hany El Behairy, upp en bröllopsklänning med slöja täckta av diamanter och ädelstenar.

Enligt modehuset själva är den påkostade kreationen den tredje dyraste designklänningen i världen. 

När modellen som bar klänningen under modevisningen fick frågan om hur det kändes att bära en sådan dyrgrip svarade hon att det var ett ”storslaget ögonblick”.

https://www.facebook.com/hanyelbehairycouture/posts/10157054035926229

171 miljoner kronor

Den näst dyraste klänningen i världen sägs vara designern Debbie Winghams kreation. Ett plagg med röda detaljer och full av diamanter och guld med namnet Abaya. Kreationen är inspirerad av det arabiska- och nordafrikanska traditionella plagget med samma namn. 

Uppskattad prislapp: Motsvarande 171 miljoner kronor, enligt Today.

https://www.instagram.com/p/BYS6WcqgIiF/?utm_source=ig_embed

Och på förstaplats när det gäller världens mest påkostade klänningar ligger en klänning som är värd runt 30 miljoner dollar, motsvarande 289 miljoner kronor.

Den klänningen är gjord av den malaysiska designern Faisol Abdullah och består av silke och taft – med 751 diamanter sydda på klänningen.