Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sofia och Carl Philip inbjudna – med världseliten

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Prins Daniel. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Delar av världseliten väntas till det exklusiva eventet Brilliant Minds som hålls i Stockholm i helgen. 

Dessutom får det kunglig glans – både prins Daniel och prinsparet Sofia och Carl Philip kommer att delta. 

– Det är rätt så hög nivå på talare, bland annat Obama, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef. 

I tre dagar, från torsdag till och med lördag, är det dags för den av hemligheter omgärdade konferensen Brilliant Minds, startad 2015 av Spotifygrundaren Daniel Ek och Aviciis tidigare manager Ash Pournouri.

Till Grand Hôtel i Stockholm, där Brilliant Minds äger rum, väntas förutom USA:s tidigare president Barack Obama tunga namn inom näringslivet.

Bland annat kommer Cristina Stenbeck, Snapchat-grundaren Evan Spiegel, Volvodirektören Bodil Eriksson, Buzzfeed-grundaren Jonah Peretti och Barry Diller, en av USA:s mäktigaste mediemän.

Dessutom kommer tre medlemmar ur den svenska kungafamiljen att närvara. Prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia kommer alla tre att vara med under torsdagen. 

– De ska närvara på det här seminariet som Brilliant Minds håller i, på Grand Hôtel i morgon, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef. 

– Det är rätt så hög nivå på talare, bland annat Obama. 

Hemlighetsmakeri runt eventet

Inga biljetter säljs till eventet och kungamedlemmarna har fått inbjudningar till det exklusiva eventet.

– De är inbjudna och prins Daniel har deltagit tidigare år. Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har inte deltagit tidigare år, säger Margareta Thorgren. 

– Det är ett intressant seminarium och de ser fram emot det.

Maria Webjörn, operativchef på Brilliant Minds, säger att det betyder mycket att kungafamiljen deltar. 

– Absolut, vi är jätteglada att de vill närvara och att de kan komma till oss någon dag med på att de har statsbesöket sen. 

Är det i morgon, torsdag, som Obama talar?

– Det kan jag inte bekräfta, säger Maria Webjörn. 

Brilliant Minds vill inte säga någonting om hur programmet ser ut, och enligt Maria Webjörn har inte heller gästerna fått programmet än. 

– Vi släpper det först i morgon bitti. Jag går inte in på vårt program ser ut för det är för våra gäster. Våra gäster ska också vara nyfikna.

Har seglat i Stockholms skärgård

Några av gästerna har redan anlänt till Stockholm, där ibland modeskaparen Diane von Furstenburg och maken Barry Diller. Deras stora, lyxiga segelbåt har setts både inne i stan och ute i Stockholm skärgård. 

Nuvarande vd:n Natalia Brzezinski, som jobbar hårt för att locka betydelsefulla gäster till evenemanget, berättade för Expressen 2016 att idén till Brilliant Minds föddes under en middag då hon träffade Ash Pournouri.

– Han sa ”tycker du inte vi borde göra något stort för att marknadsföra Sverige? Det är så futuristiskt här”. Jag höll med. Det är kanske lättare att se storheterna med Sverige när du bott utomlands som han och Daniel Ek och jag själv, sa hon.

Långt arbete bakom att få Barack Obama till Brilliant Minds

Till SVT berättar hon att det ligger långt arbete bakom att få Barack Obama till konferensen. 

– Vi är bara glada att det fungerade i år, jag har jobbat på det i några år. Vi är så stolta över att ha dem här, säger hon.

Tidigare år har det gått att köpa biljetter, för omkring 3000 dollar, men i år är det alltså inte möjligt. Ett väldigt medvetet val menar Natalia Brzezinski.

– Vi ville aldrig att det här skulle vara något kommersiellt överhuvudtaget. Vi bestämde att det här är det bästa sättet för det, att folk inte ska kunna köpa sig in, att ett stort företag betalar pengar och får stå på scen. Vi lanserade det som en välgörenhet i maj 2018.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!