ANNONSInnehåll från Tre Företag

Smarta tekniken – styr företaget från mobilen

Glöm missade samtal, krångel och strulig teknik.

Här är nya telefonlösningen som hjälper dig få koll på företaget – och hålla kontakten med dina kunder.

– Är du inte nåbar blir kunderna irriterade och det ökar risken för missade affärer, säger Per Malm, senior advisor inom affärsstöd hos 3.

Så hjälper 3Växel ditt företag – läs mer här 


Ringsignalen går fram, du väntar tålmodigt – men ingen svarar – och du lägger på. En ganska vanlig upplevelse för den som försöker nå ett företag via telefon.

– Det skapar irritation och du kommer vända dig till en konkurrent. För ett mindre företag, som en hantverkare, blir det ju verkligen så att man ringer någon annan, säger Per Malm.

Han anser att fler svenska företag bör ta frågan på större allvar:

– Några företag är väldigt framåt och tar till sig kundernas behov, men den stora massan saknar rutiner, funktioner och tjänster för att på ett bra sätt kunna hantera inkommande samtal. 

”En egen virtuell växel”

Därför satsar teleoperatören 3 nu på att hjälpa företagen att komma ännu närmare sina kunder – genom lanseringen av tjänsten 3Växel.

– Det är en molnlösning i vårt mobilnät, man kan jämföra det med att varje företag får en egen virtuell växel som är anpassad efter företagets behov. Basfunktionerna är väldigt enkla, man laddar ner en app, loggar in och gör de inställningar som man behöver. Vi hjälper förstås till med kostnadsfri support och utbildning, säger Örjan Sandahl, produktägare hos 3.

”Får väldigt positiv feedback”

Just enkelheten i 3Växel är något som sticker ut, menar Per Malm och pekar på kundernas gensvar kring funktionaliteten:

– Framförallt är den väldig enkel att administrera. Även en person utan ”växel-kunskap” kommer känna igen vissa moment från vanliga appar, det finns en röd tråd, säger han och fortsätter:

 – Man ska känna sig trygg i hanteringen, det är lätt att skapa ett välkomst-meddelande eller hänvisningar. Där får vi väldigt positiv feedback från kunderna.

Var proffsig när du inte kan svara

Bland 3Växels tillval finns en kalenderfunktion där alla medarbetare, som är inlagda i växeln, kan synka sina kalendrar. Detta gör att växeln alltid har en hänvisning om någon söker en specifik person som inte är på plats:

– Är man på möte sköts allt detta automatiskt, man behöver alltså inte ”knappa in” sin frånvaro som man gjorde förr i tiden. Då får den som ringer rätt info och du kan ringa tillbaka efter mötet. Det finns en tydlighet i detta som man inte ska underskatta, säger Per Malm.

Örjan Sandahl fyller i:

– När man inte kan svara, det är då man ska vara proffsig och se till att någon annan tar hand om samtalet eller att den som ringer får höra när man blir tillgänglig igen. Därför är det viktigt att strukturera upp telefonin, hur man hanterar den här frågan speglar ju hur man uppfattas som företag.

Så styr du upp företaget – med 3Växel

  

FAKTA 3VÄXEL

– Är en flexibel lösning för alla typer av företag med 3-abonnemang, som kan styras via 3Växel-appen eller via gränssnitt på dator. Grundpaketet kostar 49 kronor i månaden per användare.

– I grundfunktionen ingår ett valfritt växelnummer med välkomstmeddelande, automatisk öppning och stängning av växeln, svarsgrupp standard där alla på företaget eller en avdelning kan svara samt fria samtal inom företaget. 

– Via 3Växel-appen har företagets medarbetare tillgång till en intern kontaktlista med möjlighet till hänvisning och vidarekoppling. Det går även att boka telefonkonferens i appen med såväl interna som externa deltagare.

– Bland tillvalen finns möjlighet till en helt skräddarsydd lösning för just ditt företag. Du har även möjlighet till fastnummer till mobilen, kalendersynk, Softphone för hantering av samtal i samband med jobb i datorprogram samt knappval för växeln.