Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Annons Innehåll från Tre Företag

Guide: 5 enkla knep som gör det lättare att driva ditt företag

Att driva företag är kul.

Men det kan också innebära tuffa utmaningar.
Här är experternas bästa tips som förenklar din och firmans tillvaro.

Så styr du upp företaget – med 3Växel

1) Ha koll på siffrorna

Ekonomin är grundbulten i varje företags välmående. Börja med en nulägesanalys, hur stora är intäkter och utgifter? Utifrån detta skapar du en budget som ständigt behöver följas upp och justeras efter vägen – ett bra verktyg för en rejäl överblick. Glöm heller inte att fakturera direkt när ett uppdrag eller försäljning genomförts – det håller igång kassaflödet och likviditeten.

2) Var enkel att nå

Som företagare är du beroende av goda relationer, såväl med kunder som med leverantörer. Därför är det av yttersta vikt att se till att vara nåbar. Molnbaserade 3Växel (se faktaruta) är ett sätt att vara nåbar även när du inte kan svara, menar Örjan Sandahl, produktägare hos teleoperatören 3:

– Man kan ju inte använda hela arbetsdagen till att svara i telefon, därför gäller det att man har tänkt igenom hur man ska göra när man är i väg på möten eller har lunch. Det är viktigt att ge bra service även när man inte kan svara, säger han.

3) Våga ta hjälp

Många företag är duktiga på kärnverksamheten, runt sin produkt eller tjänst, men har svårt att ta tag i exempelvis försäkringar, marknadsföring eller jobba med kundvård. Därför är det viktigt att ta in extern kompetens inom det som man själv kanske aldrig hinner ta tag i – som att hitta enkla sätt att strukturera upp företagets telefoni.

– Man ska verkligen inte underskatta den frågan, att komma till en växel med ett meddelande är bättre än att den som ringer inte får något svar alls. Jag brukar fråga våra kunder: Hur vill du att ditt företag ska uppfattas? säger Per Malm, senior advisor inom affärsstöd hos 3.

4) Ha struktur i verksamheten

Ju mer du planerar din verksamhet, desto snabbare och effektivare blir företaget. Att ha lösningar och strategier redo underlättar vardagsrutinerna, hjälper dig att prioritera och ökar ditt fokus. Dessutom får företaget bättre framförhållning och du står därmed bättre rustad för oväntade händelser.

5) Prioritera försäljningen

Att lägga krutet på att sälja din produkt eller tjänst kan tyckas självklart, men det är också lätt att hamna i en situation där andra frågor äter upp din tid – tid som du egentligen borde lagt på kundkontakter, bearbetning och försäljning. Avsätt tid till att göra detta regelbundet under veckan, det är en förutsättning för att lyckas i längden.

Så hjälper 3Växel ditt företag – läs mer här

FAKTA 3VÄXEL

– Är en flexibel lösning för alla typer av företag med 3-abonnemang, som kan styras via 3Växel-appen eller via gränssnitt på dator. Grundpaketet kostar 49 kronor i månaden per användare.

– I grundfunktionen ingår ett valfritt växelnummer med välkomstmeddelande, automatisk öppning och stängning av växeln, svarsgrupp standard där alla på företaget eller en avdelning kan svara samt fria samtal inom företaget.

– Via 3Växel-appen har företagets anslutna medarbetare tillgång till en intern kontaktlista med möjlighet till hänvisning och vidarekoppling. Det går även att boka telefonkonferens i appen med såväl interna som externa deltagare.

– Bland tillvalen finns möjlighet till en helt skräddarsydd lösning för just ditt företag. Du har även möjlighet till fastnummer till mobilen, kalendersynk, Softphone för hantering av samtal i samband med jobb i datorprogram samt knappval för växeln.