Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Fakturino

Småföretaget: Så får vi kunderna att betala i tid

Många gånger är kunderna sena med inbetalningar, vilket skapar problem med likviditeten.
Nu slipper SK Gruppen vänta på pengar – tack vare Fakturinos jämförelseplattform för företagsfinansiering.
– Det blir lättare för oss att göra affärer eftersom intäkterna kommer i tid, säger Katchik Panossian, vd.

EXTERN LÄNK: Få betalt snabbare – jämför factoring kostnadsfritt

"En ganska typisk kund". Så beskriver Linnea Carleborn, marknadsassistent hos Fakturino, kyl- och frysföretaget SK Gruppen.
– Företagen som vänder sig till oss är i tillväxtfas och finns ofta i branscher där det tyvärr är ganska vanligt att kunderna släpar efter med betalningen. Det är där vi kommer in, så att de kan få betalt snabbare, säger Linnea Carleborn.
Fakturino hjälper företagen att kostnadsfritt jämföra olika typer av företagsfinansiering. I SK Gruppens fall var det factoring, även kallat fakturaköp, som de behövde hjälp med:
– Lite förenklat kan man säga att företaget fyller i ett formulär på vår hemsida där de berättar vad de behöver hjälp med. Vi bjuder sedan in upp till 30 banker och finansbolag som får buda på kunden. Vårt team hjälper sedan företaget att välja den lösningen som passar bäst.

Får ofta pengarna inom 24 timmar

Och det lönar sig att jämföra factoring, menar Carleborn. Det kan skilja sig ganska mycket mellan villkoren, kostnader och räntor. Hittills har Fakturino hjälpt mer än 11 000 företagare med att jämföra olika typer av företagsfinansiering.
– Det finns egentligen bara fördelar med att låta oss göra jobbet. Istället för att de ska behöva ta tid från sin kärnverksamhet för att själva jämföra och hitta rätt aktör för sin finansiering, gör vi jämförelsen åt dem, säger Linnea och fortsätter:
– Genom att sälja fakturan till banken slipper de lägga tid på att jaga in betalning för fakturor samt att de får betalt direkt.
Ett mindre företag som lever på marginalen kan ju inte vänta hur länge som helst på pengar, det måste drivas framåt.

Hur snabbt får era factoring-kunder pengar?
– Det går väldigt snabbt, ibland kan man behöva komplettera med uppgifter men oftast har de pengarna inom 24 timmar.

Unik personlig service

För SK Gruppen har samarbetet med Fakturnio, som även erbjuder jämförelse av företagslån, checkkredit och leasing, gjort att verksamheten rullar på smidigare. Tidigare kunde det ta uppåt 90 dagar att få betalt – numera slipper vd:n Katchik Panossian, med tre anställda i företaget, oroa sig över det:
– Det viktigaste för mig är inte bara att göra affärer utan att det känns tryggt också, säger han och lyfter fram Fakturinos personliga service som en viktig pusselbit.
– Fakturino är unika med sitt client sucess-team, där varje kund får en egen personlig rådgivare som skräddarsyr upplägget. Men slipper slussas runt och har alltid samma kontakt hos oss hela vägen. I just detta fall var det vår rådgivare Maximilian som hjälpte Katchik, det känns förstås jättekul att det gått så bra för honom och att han är trygg med oss, säger Linnea.


EXTERN LÄNK: Här får du hjälp med kostnadsfri jämförelse


FAKTA: FAKTURINO


– Är Sveriges största jämförelseplattform för företagsfinansiering och hjälper företag i alla storlekar.
– Fakturino hjälper till med företagslån, checkkredit, factoring och leasing.
– Enbart i Sverige har Fakturino hjälpt över 11 000 företagare att jämföra finansiering.
– Direkt på Fakturinos plattform kan företagen jämföra upp till 30 banker och finansbolag.
– Alltid tillgång till egen personlig expert.
– Jämförelsen är alltid kostnadsfri, aldrig bindande och du kan tryggt och du kan säkert signera med Bank-ID när du gjort ditt val.
– Fakturino finns i Sverige, Norge, Estland och Holland samt ägs sedan 2018 av Bonnier News.