Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bounce trampolinparker begärs nu i konkurs

Bounce Scandinavias moderbolag, Bounce International, har begärt företaget, som driver aktivitetsparker med framför allt trampoliner, i konkurs. Foto: BOUNCE
Bounce driver trampolinparker i Stockholm, Göteborg och Malmö, men om konkursbegäran går igenom kan de behöva stänga. Foto: JARED VETHAAK / BOUNCE

Bounce trampolinparker begärs i konkurs av sitt australiska moderbolag, avslöjar Breakit.

Ägarna - Bounce International - påstår att Bounce Scandinavia, som driver parkerna i Sverige via ett franchiseavtal, är skyldiga dem 4,5 miljoner i obetalda fakturor. 

Det svenska företaget medger skulden, men hävdar att de undanhållit betalning då Bounce International inte har fullföljt deras avtal.

Enligt den konkursbegäran som nyhetssajten Breakit tagit del av så ska Bounce i Sverige ha blivit varnade av moderbolaget senast i februari att handlingarna skulle lämnas in om de inte betalade sin skuld. 

Mångmiljonskulden ska ha uppkommit då Bounce Scandinavia inte betalat en enda faktura sedan april förra året.

Bounce Scandinavias vd Pernilla Isaksson säger i ett mejl till Breakit att de obetalda avgifterna inte är ett misstag, utan ett led i en tvist med moderbolaget.

”Vi håller inne betalning av avgifter eftersom de inte levererat enligt vårt franchiseavtal”, skriver Pernilla Isaksson. 

Trampolinparken Bounce Foto: JARED VETHAAK / BOUNCE

Bounce International lämnade in konkursansökan hos Södertörns tingsrätt efter att ha gett det svenska dotterbolaget en vecka att betala fakturorna. 

Det var dock inte förrän Pernilla Isaksson blev uppringd av Breakit som den svenska franchisetagaren fick veta att den hade lämnats in.

”Vi uppfattar detta som ett försök att pressa fram en betalning i en pågående tvist”, skriver hon.

Det australiska moderbolaget tillbakavisar i sin konkursansökan att de inte levt upp till avtalet som de skrivit med Bounce Scandinavia.

Bounce driver tre center i Sveriges största städer - Malmö, Göteborg och Stockholm - och finns över hela världen.

Förutom att driva trampolinparker i Sydafrika, Thailand, Saudiarabien och Italien så planerar de att öppna nya center i Frankrike, Spanien och Danmark inom en snar framtid, enligt deras egen hemsida.

Enligt Breakit registrerade Bounce i Sverige en förlust på 16 miljoner 2017.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!